Єврокомісія надасть 40 мільйонів євро на підготовку українців до зими

Європейська комісія оголосила про виділення ще 40 млн євро гуманітарної допомоги для вразливих верств населення України напередодні зими в умовах безперервних атак на енергетичну інфраструктуру України.

З них 35 млн євро виділено на гуманітарні проєкти в Україні, а 5 млн євро – на підтримку українських біженців у Молдові.

Основна мета цього фінансування – допомогти Україні підготуватися до холодних місяців. Разом зі своїми гуманітарними партнерами ЄС прагне відремонтувати пошкоджені будівлі, забезпечити постачання електроенергії та опалення, а також надати прихисток тим, хто цього найбільше потребує.

У Молдові нове фінансування спрямоване на найуразливіших біженців. Ці кошти забезпечать їхній захист і доступ до основних послуг, а також допоможуть посилити готовність до нових потоків біженців.

Таку заяву було зроблено 6 вересня під час візиту єврокомісара з питань управління кризовими ситуаціями Янеза Ленарчича до Литви, де він взяв участь у регіональному Форумі цивільного захисту. На цьому заході особливу увагу було приділено мобілізації подальшої підтримки для України напередодні зими.

Джерело: портал Східного партнерства

Сообщение Єврокомісія надасть 40 мільйонів євро на підготовку українців до зими появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top