Європарламент назвав «вибори» в РФ фарсом. ЄС не має визнавати Путіна легітимним президентом

Члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати «виборів» у Росії, на яких диктатор Володимир Путін став «переможцем».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Європейського парламенту.

Причиною цього став той факт, що росіяни проводили ці «вибори» на окупованих територіях України. А всередині РФ процес «виборів» не був вільним чи справедливим.
«Цей фарсовий виступ російської влади переслідував єдину мету — створити видимість електоральної легітимності Володимира Путіна, його політики нещадних внутрішніх репресій і, насамперед, агресивної війни проти України», — заявили депутати.
Також Європарламент висловив жаль, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вирішив відійти від позиції ЄС і привітав Володимира Путіна з його фіктивним «переобранням». Депутати закликали членів Євросоюзу обмежити відносини з Путіним.

«Президентські» вибори в Росії
У березні Росія провела так звані президентські «вибори», на яких «переможцем» очікувано став Володимир Путін. За російськими законами він зможе правити країною до 2030 року.
В Україні заявляли, що так звані «вибори» в окупації є незаконними і не матимуть жодних правових підстав.
Про результати «виборів Путіна», реакцію світу, сценарії того, як розвиватимуться подальші події, і про те, до чого варто готуватися нашій країні, — у матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/267250/ievroparlament-nazvav-vibori-v-rf-farsom-ies-ne-maie-viznavati-putina-legitimnim-prezidentom

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top