Європейська рада узгодила нове керівництво Євросоюзу на наступні 5 років

Європейська рада сьогодні вночі погодила кандидатури до призначення на керівні посади у ключових інституціях ЄС

Про це під час пресконференції за підсумками першого дня роботи саміту ЄР  повідомив її президент Шарль Мішель, передає Укрінформ.

Обговорення розподілу посад відбулося на робочій вечері під час засідання Європейської ради (саміту ЄС). Після дискусії, що тривала близько години, лідери офіційно схвалили призначення топ-посадовців, кандидатури яких раніше були погоджені на робочому рівні.

https://kor.ill.in.ua/m/1260x900/3709005.jpg

Фото: gettyimages  Відкриття Саміту ЄС

«Завдання виконано. Європейська рада мала розглянути важливу тему сьогодні, і ми це зробили. Для мене велика честь оголосити результати рішення Європейської ради, що були прийняті сьогодні вночі. Із задоволенням повідомляю, що на наступний інституційний цикл Антоніу Кошта обраний президентом Європейської ради, Урсула фон дер Ляєн є кандидатом до призначення на посаду керівниці Європейської комісії на наступний інституційний цикл, а Кая Каллас запропонована на посаду Високого представника ЄС», – сказав Шарль Мішель.

Урсула фон дер Ляєн висловила вдячність лідерам країн ЄС за підтримку її номінації до призначення на новий термін на посаду президента Єврокомісії.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що вважає великою честю представлення її кандидатури до призначення на посаду високого представника ЄС. Вона зауважила, що має намір тісно співпрацювати із країнами-членами та євроінституціями. Наступним кроком у цьому призначенні будуть слухання в Європейському парламенті та спілкування з депутатами, щоб отримати їхню підтримку.

Колишній прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, кандидатуру якого глави держав та урядів ЄС погодили до призначення на посаду президента Європейської ради, заявив. що його головним завданням на цій посаді буде збереження європейської єдності та досягнення цілей визначеного Стратегічного порядку денного.

У четвер, у перший день роботи дводенного саміту, Європейська рада розглянула продовження військової, фінансової, економічної й політичної підтримки України та обговорила це питання з Володимиром Зеленським. Другий блок тем стосувався вирішення інституційних питань, зокрема, визначення Стратегічного порядку денного ЄС на наступні п’ять років та номінація на ключові керівні посади в ЄС осіб, які будуть здатними виконати завдання стратегічного розвитку Євросоюзу.

За матеріалами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3879638-evropejska-rada-pogodila-priznacenna-kerivnikiv-klucovih-institucij.html

/www.eurointegration.com.ua/news/2024/06/28/7189082/

Сообщение Європейська рада узгодила нове керівництво Євросоюзу на наступні 5 років появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top