1200 домівок під Запоріжжям залишилися без питної води

1200 домівок в селищі Малокатеринівка Запорізької області другий день без води.

За словами старости Людмили Волик, на лінії водопостачання стався прорив, втім, усунути проблему працівники «Облводоканалу» не змогли, бо їхню техніку заарештували через борги перед підприємством «Запоріжжяелектропостачання». В ситуації розбиралися журналісти Суспільного.

Ця ситуація виникла через прорив на одній з ліній водопостачання.

Староста Людмила Волик розповідає, що працівники «Облводоканалу» не змогли вчасно усунути проблему, оскільки їхня техніка була арештована у зв’язку з величезним боргом перед підприємством «Запоріжжяелектропостачання». Цей борг сягає близько 200 мільйонів гривень.

Мешканці селища висловлюють своє розчарування та безпорадність у зв’язку з відсутністю води. Люди не можуть приготувати їжу, прати чи приймати душ. Особливо складно ситуація впливає на родини з маленькими дітьми.

На додаток, жителька сусіднього Кушугума, Ірина, повідомляє, що і в їхньому селищі спостерігається слабкий напір води, що також ускладнює побут.

Через арешт аварійної техніки, працівники водоканалу були змушені виїхати на ремонтні роботи на власному транспорті. За словами Олени Савіної, начальниці степногірського цеху експлуатації з водопостачання, вони ремонтували задвижку, яка забезпечує водопостачання в Малокатеринівку.

Голова Кушугумської громади вже звернувся до Міністерства розвитку громад, депутатів Верховної Ради України та інших уповноважених органів з проханням допомогти вирішити проблему.

Наразі ситуація залишається критичною, і мешканці чекають на відновлення водопостачання та вирішення проблеми з боргами, які призвели до цієї надзвичайної ситуації. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/1200-domivok-pid-zaporizhzhyam-zalishilisya-bez-pitnoyi-vodi/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top