Міф № 1 Суші вживають лише за допомогою паличок
Перший міф у нашому списку наголошує на тому, що суші можна вживати лише за допомогою паличок, але це не відповідає дійсності. Насправді, самі японці не рідко вживають суші та роли саме руками, а в деяких місцевих ресторанах навіть взагалі не подають кухонні прилади. Це гарна новина для тих, кому важко призвичаїтись до традиційного японського способу вживання їжі — паличок хасі. До того ж, замовляючи суші та роли від Кілограм, вам завжди за потреби покладуть учбовий набір паличок. З таким набором звикнути до традиційної японської культури буде в рази легше.
Міф № 2 Суші можна зберігати в холодильнику
Ні, ні і ще раз — ні! Справжні японські суші вважаються свіжими лише протягом чотирьох годин після їх приготування, тому краще розрахувати свої сили та замовити стільки, скільки ви здатні з’їсти за один раз. Якщо сталось так, що вам доставили суші, а ви не можете одразу їх з’їсти — нічого страшного, пару годин кімнатної температури вони витримають без проблем, але до холодильнику їх класти ні в якому разі не треба. Бо в ньому суші втратять усю вологу та стануть сухими та розсипчастими.
Міф № 3 Імбир — це приправа для суші та ролів
Дехто хибно вважає, що імбир — така ж сама приправа як і васабі чи соєвий соус, але це зовсім не так. Японці — народ дуже раціональний і жодна страва чи продукт на столі не стоятиме просто так і імбир в цьому випадку не є виключенням. Коли ви замовляєте сет або декілька видів суші, смаки кожного ролу можуть змішатись поміж собою. Якраз для цього разом з суші подають імбир. Він прекрасно очищає смакові рецептори та дає повноцінно насолодитись смаком кожного окремого ролу.
Міф № 4 Суші треба поливати соєвим соусом
Ні. Так як японці досить високо цінують натуральний смак страви, до приправ тут ставляться особливо обережно. Тому соєвого соусу ні в якому разі не має бути багато, оскільки за японським повір’ям смак такої страви вважатиметься зіпсованим назавжди. Натомість, якщо використовувати соєвий соус у маленькій кількості — це лише допоможе розкрити справжній смак страви.
Міф № 5 Неважливо який рис використовують при приготуванні суші
Це, мабуть, найголовніша мрія кожного професійного кухаря, адже якщо б було так, то життя кожного з них значно спростилося б. Але це взагалі не так. Для приготування будь-яких суші та ролів використовують виключно рис спеціального сорту, більш того — найвищого ґатунку. Лише з такого рису при приготуванні можна отримати ідеальну консистенцію. Тут важливо витримати необхідний баланс — рис має бути не надто клейким і не надто розсипчастим. Багато закладів витратили чимало часу, поки знайшли ідеальний сорт рису, тому не варто недооцінювати важливість цього продукту.
Міф № 6 Суші та роли готують лише з сирої риби
І так і ні. Найчастіше сиру рибу при приготуванні суші та ролів застосовують безпосередньо в Японії, оскільки країна з усіх сторін омивається морями, тому проблем з видобутком риби та морепродуктів там ніколи не було. У більшості інших країн використовують заморожену за технологією шокової заморозки рибу. Завдяки цьому риба зберігає не лише свої смакові та корисні властивості, а й навіть запах.
Міф № 7 Роли — це японська страва
Це і правда і неправда одночасно. По-перше, так, роли та суші прийшли до нас з Японії, але найпопулярніші роли серед українців — Філадельфія та Каліфорнія не мають ніякого відношення до Японії. Їх створили у Сполучених Штатах Америки наприкінці минулого століття два шеф-кухарі японського походження. Тому це скоріш адаптовані роли за вдосконаленими рецептами.
Ви можете скуштувати шедеври японської кулінарної традиції вже сьогодні — треба лише зробити замовлення за пошуковим запитом “доставка суші Запоріжжя” в Кілограм Суші Проджект. Ми доставимо ваші улюблені страви роли швидше, ніж ви встигнете зголодніти!
KILOGRAMM SUSHI PROJECT — завжди смачно, якісно, швидко та зручно!
Источник: https://tv5.zp.ua/news/7-najposhirenishih-mifiv-pro-japonsku-kuhnju/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=7-najposhirenishih-mifiv-pro-japonsku-kuhnju
Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook