У Пологах презентували одразу два культурні проекти, що покликані зберегти та передати історію району

Місцевий краєзнавчий музей спільно з відділом культури і туризму розробив Історичний щоденник Пологівського району. Разом з книгою представили і нову експозицію, що розмістилася у музеї. На ній майже півтори сотні портретів відомих пологівців, що залишать слід на довгі роки.

Саме люди стали основою нової музейної експозиції. Над нею працівники закладу працювали останній рік. Збирали десятки фото в архівах, знаходили інформацію. Як результат: велика двостороння дошка, що розповість про майже 140 жителів і вихідців Пологівського району.

Заслужений тренер України — Сергій Грімов, заслужений працівник культури — Ромео Гаспарян, доктор історичних наук, автор понад 80-ти наукових праць — Анатолій Карагодін, начальник служби у справах дітей Запорізької обладміністрації — Антоніна Матвєєва — всі вони, як і десятки інших у цій експозиції мають відношення до Пологівського краю. А на сторінках цього історичного щоденника можна побачити ще більше інформації про відомих, видатних пологівців. Окрім цього, цікаві дати і події з життя району.

426 сторінок. Це не просто книга, а «живий» щоденник, у якому є місце для записів вже наступними поколіннями.

Історичний щоденник виготовили у декількох десятках примірників, у рамках святкування 95-річчя Пологівсього району. Надалі, за бажанням охочі зможуть замовити видання. Ознайомитися з ним, як і з новою експозицією можна постійно у Пологівському музеї.

[embedded content]

Источник: https://tv5.zp.ua/news/u-pologah-prezentuvali-odrazu-dva-kulturni-proekti-shho-poklikani-zberegti-ta-peredati-istoriyu-rajonu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top