Запорізькій області – 80 років!

Саме 10 січня 1939-го року на території тоді ще радянської України одночасно з Кіровоградською і Сумською областями була утворена й Запорізька. З нагоди ювілею в обласній науковій бібліотеці відкрили виставку, в якій зібрано понад 150 джерел. Деякі з видань дивом вдалося зберегти за часів Другої Світової.

На пожовклому папері – низка оголошень, накази партійної верхівки та військові звіти. Так виглядала класична радянська періодика, що видавалася і для читачів у Запорізькій області. Газета датується 1941-м роком. Це один з експонатів виставки, відкрили в науковій бібліотеці до 80-річчя від дня заснування Запорізької області. Усього тут представлено понад 150 джерел. Це книги, карти, буклети, фотоальбоми, періодичні видання.

Одне з таких видань було видане саме 1939-го року. Розповідає про участь України в радянській сільськогосподарській виставці. На його сторінках світлини, що показують працю людей запорізького краю. Чимало видань висвітлюють історію утворення регіону, його виробничий та науковий потенціал, здобутки. Є в експозиції й статистичні видання. Поруч із цими й книги, написані та видані нашими сучасниками. В них – свіжий погляд на багаторічну історію краю. Окреме місце в експозиції займають аудіовізуальні експонати. Виставка, присвячена 80-річчю Запорізької області в науковій бібліотеці працюватиме протягом місяця.

[embedded content]

Источник: https://tv5.zp.ua/news/zaporizkij-oblasti-80-rokiv/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top