Музичні пейзажі Англії в запорізькій філармонії. Академічний симфонічний оркестр готує нову концертну програму

Цього разу музиканти гратимуть під керівництво диригента Девіда Рассела Хюлма. Він працював із провідними колективами Британії, серед яких оркестр радіо ВВС та Королівського Альберт-Холла. Це його перший візит до України. Вже цієї п’ятниці запорізька публіка почує «Музику туманного Альбіону».

Музика, з якою мимоволі занурюєшся в атмосферу Англії. На сцені обласної філармонії симфонічний оркестр готує нову концертну програму. За диригентським пультом – Девід Рассел Х’юм. Британський майстер вперше на українській сцені. Його візит до Запоріжжя – це скоріше подарунок долі.

Більшу частину свого життя Девід присвятив вивченню і пропаганді британської музики. Автор книг, доктор наук, володар нагород за видатний внесок в культуру Уельсу, стипендіат Королівського товариства мистецтв – це лише частина його регалій. Спостерігаючи за роботою диригента, переконуєшся: стриманість та холодний норов англійців – це ще один зі стереотипів. Принаймні, в музиці. Кожна репетиція із запорізьким оркестром – це нові відкриття та обмін досвідом, відзначає Девід.

«Музика туманного Альбіону» – саме таку назву отримала концертна програма. Загадкові «Енігма-варіації» Едварда Елгара, Норфолкська рапсодія Воана-Вільямса, симфонічна поема «З дикими гусями» Гамільтона Харті та саундтреки з відомого фільму «Вбивство в Східному експресі».

Насолодитися музикою туманного Альбіону запоріжці зможуть вже цієї п’ятниці, 1 лютого. Початок о 18-00.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/muzichni-pejzazhi-angliyi-v-zaporizkij-filarmoniyi-akademichnij-simfonichnij-orkestr-gotuye-novu-kontsertnu-programu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top