Названі українські галузі, в які інвестори готові вливати мільярди

Україна вперше за п’ять воєнних років має ресурс для зростання економіки. Про це Президент заявив під час зустрічі з бізнесменами на щорічній інвестиційній конференції Dragon capital. Глава держави рекомендуватиме Уряду свою стратегію – розвивати в першу чергу п’ять основних секторів: агропромисловий комплекс, IT-технології, логістику та інфраструктуру, машинобудування та туризм. Саме в ці галузі, переконує Петро Порошенко, інвестори готові вливати мільярди.

– Під них ми точно залучимо мільярди доларів інвестицій. Їхня реалізація створить десятки тисяч малих підприємств, сотні тисяч робочих місць з достойною оплатою знизить і поверне додому українців, знизить рівень їх присутності закордоном. Ця програма наповнить державні та місцеві бюджети, де успішно розвивається в місцевих бюджетах програма децентралізації, дасть можливість продовжити підвищувати зарплати бюджетникам, пенсії, соціальні виплати, створить і зміцнить середній клас, демократію і зробить Україну ще більш привабливою для інвесторів, – наголосив Президент України

Петро Порошенко окреслив своє стратегічне бачення економічно-соціального розвитку, що забезпечить підвищення рівня життя українців. В Україні є 5 головних напрямків, за якими команда Президента готова забезпечити економічне зростання.

Агросектор

Запорукою сталого розвитку економіки в умовах зростання населення Землі називають зростання виробництва продовольства. Таким чином, потрібно розвивати сучасну переробну галузь, щоб виходити на світової ринок із кінцевим продуктом.

Виробництво кінцевого продукту збільшить доходи експортерів, а значить – доходи бюджету, тобто кожного громадянина. Збільшення виробництва харчових продуктів із підвищеною доданою вартістю забезпечить зростання вітчизняного ВВП.

Розвиток аграрного сектора передбачає відродження українського села, забезпечення робочими місцями мешканців сільських районів.

IT

Наразі ІТ сектор дає роботу 150 000 українців і вже забезпечує 4% ВВП. Але це тільки початок, адже більшість українських програмістів працюють як відділення західних фірм, що сплачують їм менше, ніж вони могли б платити програмістам у своїй країні.

Україна зацікавлена розвивати ІТ-сферу експортуючи не працю окремих спеціалістів, а готовий програмний продукт. Розвиток вітчизняних високотехнологічних компаній забезпечить зростання кількості зайнятості спеціалістів в галузі із високими зарплатами. Утворення українських ІТ компаній не тільки підвищить доходи працівників, але й збільшить відрахування податків до українського бюджету.

Розвиток ІТ-сектору призведе до  зростання українського заможного середнього класу, який є основою демократії.

Індустріалізація

Розвиток промислового виробництва, конкурентного на світовому ринку передбачається через створення нових виробничих потужностей та кардинального оновлення тих заводів та фабрик, які працюють ще з часів СРСР. Запорукою ефективного розвитку вітчизняної індустрії називають зростання рівня прямих іноземних інвестицій та прихід на наш ринок сучасних технологій, які працюють на світовий експорт.

В індустрії Порошенко пропонує зробити ставку на високотехнологічні галузі з високою доданою вартістю. Насамперед це: авіабудування і космічна галузь, суднобудування і військово-промисловий комплекс. І кожне робоче місце в цих галузях забезпечує мінімум 10-15 робочих місць у суміжних з ними.

Потужні інфраструктурні проекти

Місце України на географічній мапі світу свідчить про те, що унікальні логістичні можливості забезпечать випереджаюче зростання.

Використання переваги розташування України на перетині основних торгівельних шляхів між Сходом та Заходом, Північчю та Півднем дозволить стати світовим транспортно-логістичним хабом. Відбудова існуючих доріг та побудова транспортних коридорів, значне зростання вантажних і пасажирських авіаперевезень принесе значні доходи українцям та державі.

Туризм

У структурі ВВП туризм зараз дає 1,5%, в середньому у світі -10%, тобто є великий потенціал для розвитку.

Порошенко пропонує активно розвивати туризм в Україну і вважає, що ми можемо увійти в десятку найпопулярніших культурно-туристичних напрямків в Європі.

Україна має безліч культурних пам’яток світового значення, унікальні природні заповідні місця, курорти на будь-який смак, від моря до гір та гігантську нішу зеленого туризму, яка наразі практично не використовується. Туризм є потужним стимулом для розвитку регіонів та цілих секторів бізнесу. Туристична галузь стимулює розвиток дрібного і середнього бізнесу і здатна створити сотні тисяч робочих місць.

Розвиток туризму гарантує розвиток регіонів України, розквіт маленьких історичних містечок та сіл в мальовничих місцевостях.

Источник: https://forpost.media/novosti/strong-nazvani-ukrainski-galuzi-v-jaki-investori-gotovi-vlivati-miljardi-strong.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top