Українцям розказали чи повернеться ще зима – прогноз синоптиків та віщунів

Цьогоріч зиму в Україні називають однією з найтепліших за останні десять років. Незначні снігопади були в грудні і січні, та скрипучих морозів навіть у Водохреща не було. Найбільш рясні сніги були в центральній та західній частинах країни.

На Запоріжжі, слід відмітити, не було жодної повноцінної нагоди покататися на санках. Народної ковзанки, яку запоріжці щороку створювали на Райдузі цієї зими не було.

В очікувані весни українців турбує важливе запитання – чи повернеться ще зима?Прогнози народних віщунів та і самих синоптиків різняться, втім деяким з них можна вірити більш сміливо.

Тенденція до потепління продовжуватиметься. У понеділок, 18 лютого, сонце чергуватиметься  із хмарами всюди, крім Сходу. А з вівторка сяятиме всюди. Температура повітря на Заході найближчими днями триматиметься в межах 5-8 градусів тепла. На Півночі й у Центрі – +2…+4. На Півдні до +8. На Сході температура повітря підніметься лише на трішечки вище нуля – 0…+2. – пише УНІАН.

Львівська бабачиха-віщунка Маруся наворожила початок весни із середини березня, на відміну від харківського Тимка, який напрогнозував весну аж на квітень. Але науковці кажуть: Марусині прогнози останні кілька років збувались. Тож їм вірити можна.

Та й народна прикмета це підтверджує. На Стрітення весна перемогла зиму. Весна, здається, вже на порозі.

Але не поспішайте ховати свої теплі речі далеко, бо в перші тижні березня синоптики ще обіцяють недовготривалі повернення зими зі снігом і морозами.

Источник: https://forpost.media/novosti/ukraincjam-rozkazali-chi-povernetsja-shhe-zima-prognoz-sinoptikiv-ta-vishhuniv.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top