Гриценко зняв комплекс С-300 із бойового чергування і продав за ціною запчастин — ТСК щодо розкрадань армії.


За часів колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка комплекс С-300, який був абсолютно діючим, незаконно зняли з бойового чергування і згодом продали за таким ноу-хау міністра як «договори комісії».

Про це повідомив на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо фактів розкрадання в Збройних силах України її голова народний депутат Іван Вінник.

«Я зупинюсь на контракті на комплекс С-300, який став предметом нашої заяви з паном Тетеруком ще в 2016 році по періоду роботи Анатолія Степановича Гриценка. Що ми маємо? Ми маємо договір комісії по якому комплекс, який насправді в Міністерстві оборони був абсолютно діючим, був знятий з бойового чергування. По документах він був нібито розібраний на запасні частини, відповідно уцінений до рівня 8 мільйонів гривень, що на той час по 5 гривень коштував долар – складало 1,6 мільйона доларів США. Він був переданий для реалізації компанії “Укроборонсервіс”, що є державним підприємством у складі “Укрспецекспорт», — заявив нардеп.

«Договір був підписаний заступником Міністра оборони Терещенком Володимиром Івановичем, який діє на підставі довіреності Міністерства оборони від 21.12.2006. Гриценко видав довіреність на Терещенка.  Терещенко підписав договір на комплекс С-300, який по 8 мільйонів 275 тисяч гривень було передано для реалізації на зовнішньому ринку спецекспортером. Спецекспортер укладає офіційний контракт з міністерством оборони Республіки Казахстан ціна 23 мільйони 600 тисяч доларів», — розповів Вінник.

Голова ТСК також заявив, що схема «договори комісії» були звичною практикою за часів міністра оборони Гриценка. «Військова техніка реалізовувалася за кордон через спецекспортерів на підставі договорів комісії. Договори комісії підписував за дорученням міністра оборони зазвичай його уповноважений зам. Але доручення міністра оборони передбачає солідарну відповідальність особи, яка доручила здійснювати такі правочини, і особи, яка їх де-факто здійснювала. Тому формально, можливо Гриценко не підписував договори комісії, але це вчиняв призначений ним же зам на підставі його довіреності. І тут немає жодної інтриги», – розповів Вінник.

ПОДЕЛИТЬСЯ Источник: https://forpost.media/novosti/gricenko-znjav-kompleks-s-300-iz-bojovogo-cherguvannja-i-prodav-za-cinoju-zapchastin-tsk-shhodo-rozkradan-armii.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top