БК Запоріжжя виграв два матчі і наблизился до лідерів чемпіонату

Півтора місяці баскетболісти “Запоріжжя” не проводили домашніх матчів. Повернення на майданчик “Юності” стало максимально ефектним та ефективним.

Перший суперник діючий чемпіон країни “Черкаські Мавпи” вдало розпочали гру на виїзді. Ривок 14:4 розлютив Майкла Холтона. Американський розігруючий “Запоріжжя” ще в першій чверті набрав 15 очок. Вигравши 10-хвилинку 30:23, на куражі запоріжці продовжили домінувати. Відмінно влучали Андрій Мироненко і Юрій Кондраков. Фірмову трьоху реалізував капітан “Запоріжжя” Станіслав Овдєєнко. Саме його кидок і став відправною точкою до перемоги.

Друга половина — це феєрія вдалої командної гри Запоріжжя. Куражився на повну Малік Трент, забиваючи згори на будь-який смак. Кіндалл Хілл та Володимир Шевченко не відставали у хіт-параді видовищних моментів. Господарі домоглися переваги у 17 очок. Наприкінці матчі Черкаські Мавпи зуміли уникнути розгрому. Підсумок 96:91 на користь команди Валерія Плеханова.

За два дні на Запоріжжя чекала дуель із прямим конкурентом у битві за вищі місця — “Київ-Баскетом”. Характер матчу нагадував попередній поєдинок. Гості так само повели у рахунку 7:0. Запорізьким гравцям знадобилося більше часу, щоб ситуацію виправити. Бойова перша половина завершилася нічиєю 41:41. У перерві запорізьку публіку розважали запрошені гості, а згодом і сама команда. Іскри на майданчику полетіли з новою енергією. Самовіддана гра під обома щитами приносила результат “Запоріжжю”. У заключній чверті господарі повели 81:69.

Програючи “-12” єдиний, хто не опустив рук — це Павло Крутоус. Якщо до цього найбільше проблем запоріжцям створив Моріс Крік, то на заключних хвилинах Крутоус в одиночку скоротив відставання до 5-ти очок. Але з інтригою не склалося: важливі підбирання в нападі, та реалізовані штрафні дозволили Запоріжжю завершити справу на свою користь 92:83.

Вигравши обидва матчі у турі, запоріжці наблизилися до лідерів чемпіонату Дніпра та Хіміка на відстань однієї перемоги. До кінця регулярної частини сезону залишається зіграти два матчі. 20 і 22 березня наша команда приймає Одесу та Хімік.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/bk-zaporizhzhya-vigrav-dva-matchi-i-nablizilsya-do-lideriv-chempionatu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top