Правоохоронці нагадали запоріжцям, що «підігруючи» аферистам вони стають учасниками злочинів

Фото — ілюстрація

Прес-служба національної поліції у Запорізькій області вкотре нагадали запоріжцям про заходи безпеки від телефонних аферистів. Не зважаючи на те, що схема вже давно всім відома, жертви все ж потрапляють на гачок.

Зранку, чи пізно ввечері ви може отримати дзвінок від невідомого номера. Незнайомий голос повідомлює, що родич потрапив в біду. Наприклад, у ДТП збив людину. Для порятунку необхідна певна сума коштів. Більшість дезорієнтуючись йдуть на поводу у шахраїв. Переказують кошти, а згодом виявляться, що ніякої халепи не трапилося, але гроші вже не повернути.

Правоохоронці у таких ситуаціях радять перше – перервати розмову і передзвонити тому, про кого йде мова. Якщо телефон не відповідає – зв’язатися з друзями, колегами й т.і. Наберіть «102» та перевірте дані про нібито проблеми із законом у ваших рідних. Варто розуміти, якщо незнайома людина дзвонить і вимагає гроші – це шахрай.

Варто пам’ятати, якщо ви намагаєтесь виручити своїх близьких за допомогою хабара, то самі стаєте винними у злочині, передбаченому ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Читайте также: В Запорожской области возле популярного супермаркета мужчина «лишился» долларов и телефона

Источник: https://forpost.media/novosti/pravoohoronci-nagadali-zaporizhcjam-shho-pidigrujuchi-aferistam-voni-stajut-uchasnikami-zlochiniv.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top