Голова Михайлівської ОТГ Алла Король: «Михайлівці підтримують курс реформ Президента»

Голова ОТГ Алла Король отримує ключі від пожежного автомобіля для громади

Голова Михайлівської сільської об’єднаної територіальної громади Алла Король вкотре висловила підтримку Президенту України Петру Порошенку. Одним з головних досягнень Глави держави очільниця ОТГ називає реформу децентралізації.

– Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком,  відкриває великі можливості перед громадою, перш за все до бюджету об’єднаної територіальної громади (ОТГ), крім доходів, що отримував бюджет до їх об’єднання, зараховується 60% податку на доходи фізичних осіб. Раніше цей податок зараховувався до районного бюджету. Зараз ми самі в громаді розпоряджаємося отриманими коштами, – зазначила Алла Король.

Голова громади назвала конкретні результати впровадження президентської реформи.

– Завдяки реформи децентралізації наша громада отримує субвенцію на розвиток інфраструктури, а це більше ніж 2 млн. гривень, яку ми маємо право спрямувати на капітальний ремонт доріг, реконструкцію вуличного освітлення, придбання техніки у комунальну власність.

Завдяки тому, що ми повірили в успіх запропонованих командою Президента Петра Порошенка реформ і об’єдналися в громаду, ми маємо можливість співпрацювати з Державним фондом регіонального розвиту, який безоплатно та безповоротно надає значні кошти для будівництва та капітального ремонту об’єктів комунальної власності та соціальні інфраструктури, а також на реалізацію інвестиційних проектів, які потребують значних капіталовкладень.

У 2018 році Михайлівською сільською радою разом з Петро-Михайлівською та Гнаровською сільськими радами замовлено проект будівництва питного водогону від села Люцерна до села Гнаровське. Отримано позитивний звіт експертизи та розроблений проект було передано в Державний фонд регіонального розвиту на співфінансування даного об’єкту, де ми маємо можливість отримати 90% від вартості проекту, а це більше ніж 26 млн. грн., – наголосила керівниця.

Алла Король зазначила, що одним із завдань для об’єднаних територіальних громад у ході децентралізації є створення функції управління освітою. З 1 січня 2019 року в рамках реформи децентралізації, запровадженої Президентом України, Михайлівська громада відповідально прийняла в комунальну власність 4 загальноосвітні школи та отримала від держави освітню субвенцію. На фінансування навчальних закладів в бюджеті громади на 2019 рік передбачено більш 6,25 млн. грн. Керівники та вчителі шкіл суттєво відчули фінансові зміни на краще. Створені та затверджені програми для всебічного розвитку дітей. У Соколівському НВК створили інклюзивний клас і від держави цей заклад отримав субвенцію у розмірі 82 тис. гривень.

Якби школи залишились в комунальній власності району такого фінансування вони б не отримали. Завдяки об’єдннню, громада отримала субвенцію з державного бюджету 1,2 млн. грн. і придбала сучасний шкільний автобус для Люцернянського НВК.

З’явилась можливість фінансувати роботу гуртків, на утримання яких до цього не було коштів. Школи мають змогу ремонтувати класи за бюджетні кошти. Активно розвивається спорт на території громади, з місцевого бюджету здійснюється фінансуються спортивні секції і участь у змаганнях.

Також з січня 2019 року в громаді створені необхідні структурні підрозділи, які забезпечують соціальні гарантії мешканців всіх вікових та пільгових категорій, а саме: службу у справах дітей, відділ соціального захисту населення громади. Відкрито агентський пункт Управління Пенсійного фонду України у Вільнянському районі, який дозволив нашим пенсіонерам отримувати необхідні їм довідки в сільській раді без витрат часу і коштів на поїздку до районного Пенсійного фонду.

На виконання повноважень з забезпечення безпеки життя на території громади функціонує КП «Місцева пожежна команда», яка повністю фінансується з бюджету громади. Таке фінансування можливе тільки завдяки децентралізації і є можливість муніципального співробітництва не на папері, а реально.

В планах громади – створення центру безпеки для своєчасного реагування на надзвичайні ситуації. Вже зроблено перші кроки, а саме у 2018 році громада перемогла у конкурсі, який проводило Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

– Ми отримали пожежний автомобіль, потужну освітлювальну установку, захисний одяг, багато іншого обладнання, яке вкрай необхідне нашим рятувальникам. Загальна вартість отриманого гранту майже 3 млн. грн. В рамках міжнародної технічної допомоги, U-LEAD укомплектує комп’ютерною технікою, програмним забезпеченням та меблями Центр надання адміністративних послуг, а також забезпечить навчанням його співробітників. Підписані угоди про співробітництво у сфері енергоефективності на території Михайлівської сільради з такими компаніями, як “Рехау”, “Хенкель Баутехнік” та “Данфосс ТОВ”, – ділиться успіхами Алла Король.

Голова ОТГ також відзначила досягнення медичної реформи.

– Сьогодні ми спостерігаємо багато проявів негативного сприйняття щодо цієї реформи. Але я хочу сказати, що ця реформа нам потрібна і ми повинні всі дотримуватись впроваджених правил для найшвидшого втілення цієї реформи в життя. Завдяки запропонованій Президентом і Урядом медичній реформі, стають реальними плани створення на підставі міжмуніціпального співробітництва з Петро-Михайлівською громадою комунального неприбуткового підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» аби отримувати фінансування за принципом «Гроші йдуть за пацієнтом», а не за залишковим принципом, – сказала очільниця громади.

Алла Король розповіла про наступні кроки з розвитку громади в рамках реформи. Це отримання інфраструктурної субвенції і її освоєння, реконструкція вуличного освітлення і об’єктів комунальної власності, ремонт та будівництво водопроводу, ремонт доріг, будівництво пішохідних доріжок, створення Центру надання адміністративних послуг.

– Депутатський корпус сільської ради і мешканці громади розуміють, що успіх реформи децентралізації і рівень життя залежить від кожного з нас. Тому ми разом з вами маємо підтримати наступальний курс реформ команди Президента України Петра Порошенка і захистити європейське майбутнє нашої держави. Наші діти мають право рости в щасливій, сонячній і заможній Україні, – підсумувала Алла Король.

Источник: https://forpost.media/novosti/golova-mihajlivskoi-otg-alla-korol-mihajlivci-pidtrimujut-kurs-reform-prezidenta.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top