Запоріжцям покажуть унікальні архівні фільми про будівництво Дніпрогеса

Краєзнавчий музей запускає традицію зустрічей-дискусій на важливі для Запоріжжя історичні теми. Одним із перших таких заходів 4 квітня стане дискусія про будівництво Дніпрогеса та Шостого селища (соцмісто).

Містянам покажуть унікальні документальні фільми про будівництво Дніпрогесу з Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Пшеничного. Цих відео немає у вільному доступі в інтернеті, їх неможливо знайти. Побачити їх можна буде 4 квітня о 18:00 в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї (вул. Троїцька, 29).

Сьогодні точаться дискусії навколо надання запорізькому соцмісту статусу історичної пам’ятки ЮНЕСКО. Як цього досягти, чому Шосте селище заслуговує на це звання і що це озночає для сучасних запоріжців?

Історик, кандидат історичних наук, Петро Бойко та координаторка проекту “Тижні конструктивізму”, Наталя Лобач розкажуть запоріжцям історію будівництва індустріального міста серед степу. Про ставлення людей до міста майбутнього, про сподівання і реальність. Про те, яким було насправді це “місто майбутнього” на початку 20 сторіччя і про те, що з ним відбувається сьогодні.

ПОДЕЛИТЬСЯ

загрузка…

Источник: https://forpost.media/novosti/zaporizhcjam-pokazhut-unikalni-arhivni-filmi-pro-budivnictvo-dniprogesa.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top