Чому в сучасному світі жінки готують все менше?

Жінки літають в космос, подаються в політику та займають верхівки політичної еліти, служать в спецназі та керують величезними корпораціями. Обличчя сучасної жінки зовсім інше. Тепер це освічена, незалежна, самостійна особистість, яка сама керує своїм життям та обирає шляхи.

Сучасна жінка віддає роботі не менше, а часто і більше часу, аніж чоловік, тому резонно питати: «Чому тільки жінка має готувати страви, прибирати в оселі?». Буває і так, що дружина повертається до дому пізніше чоловіка, та чи важко йому самому приготувати вечерю або зробити щось по господарству? Особливо, якщо умови життя дозволять лише натискати кнопки на побутових приладах та чекати виконання. Або ж зателефонувати до List та замовити вечерю, щоб нічого не готувати. Більш за все це прояв рудиментарної ментальності в контексті «жінка-господарка» і таке інше.

Втім, у жінок стало менше зобов’язань перед родиною – можна жити однією, відмовитися від народження дітей або просто обрати партнера, домовившись про рівний розподілі обов’язків або повну відмову від готування. Тиску стає очевидно менше (хоча проблема досі не вирішена), і зважитися готувати і жити для себе стало набагато простіше. Тим більше що сучасність пропонує вдосталь способів ухилитися від готування: доставка їжі у Чернівцяхкулінарія, ресторани, столові, суши, тощо.

Добре, але, якщо жінка сидить вдома, їй же все одно нічим зайнятися? Нехай готує!

Працю домогосподарок часто недооцінюють. Проводити час з дітьми, ходити за продуктами, мити вікна і прати речі – це теж робота. Правда, домогосподарка не має можливості втекти з офісу і забути про всі справи до наступного ранку – вона живе на роботі і не має чіткого графіка. До того ж одноманітність домашніх справ набридає, а приготувати обід абияк не можна – все-таки мова йде про близьких, а не про начальника, який може закрити очі на погано зроблений проект.

Спокійно приготувати сніданок в неділю може бути приємно, але варити супи кожен день приїсться кому завгодно. Так що так, домогосподарки теж мають право на відпочинок і не повинні соромитися робити своє життя простіше.

Якщо жінка все-таки втомлюється від готування, як можна спростити її життя?

Якщо раніше йшлося про те, що чоловік повинен допомагати в домашніх справах, то зараз прибирання і готування вважається спільною справою, а приготований чоловіком вечерю сприймається в порядку речей. Жінці не потрібно допомагати — всі справи варто поділити порівну.

19.04.2019 10:52 Источник: https://akzent.zp.ua/chomu-v-suchasnomu-sviti-zhinki-gotuyut-vse-menshe/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top