Підсумки екологічних слухань в Запоріжжі

Фото зі сторінки в Facebook Миколи Ралики

Як ми вже розповідали, сьогодні, 26 квітня, у залі ДК «Титан» відбулися екологічні слухання. Запоріжці разом з фахівцями та активістами намагалися визначити кроки, які допоможуть покращити екологію в індустріальному місті.

На слухання прийшло небагато людей (близько 80). Це можна пояснити, що захід відбувся в робочій час. Безпосередньо тут очікували побачити голову міста Володимира Буряка. Адже багато рішень залежить від нього. Однак керманич зустріч проігнорував через зайнятість, або ж інші причини. Не дочекалися директора Департаменту екології ЗОДА Віталія Гордієнка, а також представників промислових гігантів.

Спочатку відбувся звіт управління з питань екологічної безпеки міськради, гідрометцентру та лабораторії МОЗ України.

Присутні не змогли безпосередньо поставити питання владі, що робиться задля усунення проблеми. Тож всі накинулися на спеціалістів та активістів. Більшість не цікавили цифри, проекти. Вони вимагали конкретної відповіді: «Коли у Запоріжжі можна буде вдихнути на повні груди?».

На жаль, відповіді не пролунало. Промислові гіганти добровільно дотримуватись всіх норм не будуть. Для початку треба встановити, що конкретно цей завод здійснив викиди. Скласти відповідний документ. Завдяки злагодженій роботі чиновників, відповідних служб, активістів, можливо, дані потраплять до суду. Налагодження комунікації – основна робота.

Поки запоріжцям пропонують дієвий спосіб – створення у місті якісної системи екомоніторингу. Запоріжці мають право отримувати чесні дані. Причому цілодобово. Пропонують створити щось на кшталт інформаційного центру. Показники публікуватимуться в ЗМІ.

Влітку нарешті має запрацювати мобільна екологічна лабораторія (нагадаємо, спецтехніку придбали за 11,5 млн. грн.). Ця «машина» може працювати цілодобово, у святкові та віхи дні. Тобто, недоброчесні підприємства не зможуть скористатися ситуацією. Питання в тому чи погодиться міська та обласна влада покривати витрати. Ініціатива без сумніву чудова.

У підсумку запоріжці підтримали всі ініціативи організаторів та підтримали резолюцію.

Источник: https://forpost.media/novosti/strong-pidsumki-ekologichnih-sluhan-v-zaporizhzhi-strong.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top