У Запоріжжі виготовляють натуральний квас

У Запоріжжі виготовляють натуральний квас

В нашому місті квас виготовляють вже досить давно. Історія запорізького квасу починається з 1946 року. Яким він буває та з чого складається процес виробництва — дивіться в заключній серії циклу “Долі. Реалізовані”

Україна. Запоріжжя. Вулиця Тамбовська, 3. Тут знаходиться найбільше виробництво квасу. Величезні ємності для зберігання сировини. В них — житній ферментований, ячмінний солод та жито. Звідси зернові потрапляють до дробильного відділення. Тут вони подрібнюються, змочуються з водою та затираються. З жита, ячмінного і житнього солоду отримують концентрат квасного сусла — саме це основа майбутнього квасу. З початку виробництва і до виходу готової продукції проходить 36 годин. Весь процес закритий, а відтак збережені і всі секрети. Сидр, лимонад, кілька різновидів квасу: білий, справжній, медовий, м’ятний та для приготування окрошки. Всі напої виготовляють з концентратів та екстрактів із натуральних продуктів.

Далі — бродіння. Сидру потрібно 12 годин, квасу — 12-13, а лимонаду від 16 до 18. Лимонад на виробництві готують за класичним рецептом. А ось у виготовленні сидру постійно експериментують. Паралельно з приготуванням напоїв триває й видування пляшок. З преформ на видувному автоматі роблять пластикові пляшки під певний літраж. Королем запорізького виробництва напоїв по праву вважається — квас. У сезон — з травня по серпень, мінімальна партія розливу 85 тисяч літрів. За одну добу потужності дозволяють розлити 360 тисяч літрів напою. Весь процес автоматизований. Спершу на пляшки наклеюють етикетку, потім промивають, наливають квас та закручують кришкою. Далі стоїть брокер, який контролює повноту наливу. У пляшки квас заливають холодним, температурою від 2 до 10 градусів. Якщо ж вона буде вища, то рідина може спінитися. Після цього пляшки по конвеєрній лінії спускаються на перший поверх. Тут їх запаковують.

Загалом напої цього виробництва відомі не тільки в Україні, а й за кордоном. Промислові потужності знаходяться у Запоріжжі ще з повоєнних років. Тож не обов’язково купувати напої іноземних виробників, коли є своє — справжнє та натуральне.

[embedded content]

Источник: https://tv5.zp.ua/news/u-zaporizhzhi-vigotovlyayut-naturalnij-kvas/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top