В Україні офіційно затвердили День батька

На засіданні 8 травня Кабмін схвалив указ президента «Про День батька». Згідно з ним щороку це свято відзначатимуть у третю неділю червня

З ініціативою запровадити це свято виступили Міністерство соціальної політики та віце-прем’єрка Іванна Климпуш-Цинцадзе. Запровадження офіційного Дня батька досить логічне, бо в Україні є День родини (8 липня), День матері (друга неділя травня) та День захисту дітей (1 червня).

«Реалізація акта сприятиме забезпеченню сприятливих умов для всебічного розвитку сім’ї як основи суспільства і підвищенню статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей», — йдеться у повідомленні.

Традиція відзначати цей день саме у червні походить зі США, де у 1966 році президент Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня Днем батька, а його наступник — Річард Ніксон — національним святом.

«Роль батька у вихованні дитини ніким не заперечується, але суспільство сприймає потребу залучення чоловіків до участі у вихованні дитини достатньо інертно», — йдеться в пояснювальній записці до указу.

Цього року свято може припасти на 16 червня, за умови. що необхідний указ підпише президент.

Читайте новости Запорожья в нашем Telegram: t.me/akzentzp, Twitter и подписывайтесь на канал в Youtube, а также наш Instagram.

12.05.2019 09:29
Источник: https://akzent.zp.ua/v-ukrayini-ofitsijno-zatverdili-den-batka/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top