На Запоріжжі вперше в Україні запустили лінію сортування твердих побутових відходів

Першу в Україні мобільну лінію сортування твердих побутових відходів придбали у Веселівській ОТГ на Запоріжжі. Почали працювати над таким проектом у вересні 2018 року.

Загальна вартість такої лінії – 1,4 млн. грн., з яких 50% – це кошти проекту USAID «Агросільрозвиток», 50% – кошти субвенції на розвиток інфраструктури.

За словами голови Веселівської ОТГ Петра Кіяшка, після налагодження роботи сортувальної лінії будуть обговорювати умови співпраці з іншими громадами.

Сортуватимуть відходи з полігонів і несанкціонованих звалищ. Розробили конструкцію полтавські інженери.

Саме мобільна лінія сортування дає багато переваг – її можна переміщати, збирати сміття на звалищах і полігонах, сортувати його на місці. Це економить кошти при транспортуванні відходів.

За один раз можна відсортувати шість позицій, причому сортування можна робити кілька разів і навіть за кольором пластика. Наступний крок – за допомогою пресу папір, скло, пластик пресуються і стають придатними для подальшої реалізації. У подальших планах Веселівської громади – придбати ще й обладнання для переробки пластика на гранули.

Источник: https://forpost.media/novosti/na-zaporizhzhi-vpershe-v-ukraini-zapustili-liniju-sortuvannja-tverdih-pobutovih-vidhodiv.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top