МОЗ змінив календар щеплень проти кору

В Україні щеплення від кору можна робити дітям від шести місяців. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в Facebook.

Вона уточнила, що раніше вакцинувати дітей від кору починали з 12 місяців. «До року дитини повинен захищати колективний імунітет — він діє, якщо вакциновані не менше 95% населення. Але в умовах спалаху і постійного зростання кількості хворих на кір, не варто ризикувати. Кір дуже небезпечна для дітей і може мати смертельні наслідки», — підкреслила Супрун .

Доза вакцини проти кору в шість місяців буде вважатися «нульовий», тому потрібно і далі дотримуватися календаря щеплень і в 12 місяців, і 6 років приймати першу і другу дозу вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи).

«Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до календаря профілактичних щеплень. Тепер дорослі будь-якого віку можуть вакцинуватися проти кору безкоштовно. До сих пір таку можливість мали дорослі, що належать до груп ризику (медики, педагоги, студенти, військові і учасники ООС)», — сказала Супрун.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/moz-zminiv-kalendar-shheplen-proti-koru/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top