Вілкул закликав парламент зменшити комунальні тарифи та скасувати блокаду Донбасу

«Усі ми розуміємо, що ми підемо на дострокові вибори за старою системою. Виборчий кодекс необхідно було розглядати і приймати півроку тому, але тоді парламент займався геноцидними соціальними експериментами, наприклад, медичною та освітньою реформою, томосами, мовою, підвищував пенсійний вік. На черзі – виборчий кодекс, але це жодним чином не вплине на вибори», — зауважив опозиціонер.

Олександр Вілкул наголосив, що українці насамперед прагнуть встановлення миру. «Народ вимагає зниження тарифів та встановлення миру. Тарифи може знизити Президент своїм указом, призупинивши постанови Кабміну, які їх підвищили. Але він цього не робить, хоча й каже, що він «за». Тому я пропоную наступне: є проекти постанов парламенту про зниження комунальних тарифів, і за це начебто виступають усі фракції парламенту. Начебто підтримує й Президент. Давайте проголосуємо постанови про зниження комунальних тарифів. І нехай цей парламент хоч чимось добрим запам’ятається людям», — зауважив опозиційний політик.  

Олександр Вілкул також закликав зняти блокаду Донбасу – і економічну, і транспортну, і енергетичну, і гуманітарну. «Блокаду введено Указом Президента, постановами Кабінету Міністрів, тому Президент може її зняти особисто. Але чомусь цього не робить. Давайте об’єднаємось і нарешті перед виборами зробимо те, що хоче народ України, — скасуємо блокаду Донбасу», — закликав Вілкул колег по парламенту.

Він також запропонував нарешті ухвалити закон про референдум. «Від оточення Президента надходять різні сигнали, наприклад, щодо референдуму з питання НАТО. Але у нас немає закону про референдум – ані про загальнонаціональний, ані про місцевий. Ми внесли ці законопроекти до парламенту. Давайте проголосуємо, і тоді можна буде провести референдум щодо НАТО», — зауважив Вілкул.

Він також закликав Президента Зеленського нарешті розкрити суспільству свій мирний план. «Ми ж досі не бачили мирного плану Президента. Чимало заяв суперечать одна одній. Президент нині у Європі. Він розмовляє з лідерами іноземних держав. Це, безумовно, добре. Але, можливо, треба було українському парламенту нарешті показати свій план? Тому що як мінімум парламент повинен проголосувати за закони, прописані в Мінських угодах, і це дуже важливо», — сказав Олександр Вілкул.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/vilkul-zaklikav-parlament-zmenshiti-komunalni-tarifi-ta-skasuvati-blokadu-donbasu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top