Чи можна буде застосувати Закон про імпічмент президента у разі необхідності?

Фото: Google.com

Верховна Рада України ухвалили надважливий Закон, який до цього не наважувався прийняти жоден президент. Однак після процедури виникло безліч запитань до більшості депутатів, чому поспіхом треба було голосувати за таке важливе рішень без правок та додаткових читань.

Процедуру імпічменту має ініціювати більшість народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України.

Нікому, не треба нагадувати, що абсолютно більшість в парламенті – «Слуги народу».

Спеціальна тимчасова слідча комісія, до складу якої повинні входити народні депутати України (з урахуванням»пропорційності), спеціальний прокурор і спеціальні слідчі. Комісія готуватиме висновки»і»пропозиції за»дослідженнями»обставинами»щодо вчинення президентом державної зради або іншого злочину. Якщо Рада ухвалить рішення – обвинувачувальний акт має потрапити до Конституційного суду України для отримання висновку щодо процедури розслідування і розгляду справи»і»до Верховного суду для»одержання»висновку про те, що діяння, в яких звинувачується президент, містять»ознаки»злочину (державної зради).

Рішенням»вважатиметься»прийнятим»якщо за нього проголосують не менше ніж три»четвертих»народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради. У разі неприйняття від імені парламенту має вибачитися»головуючий»перед президентом.

Цей закон влаштував лише представників «Слуг народу». Всі інші наголошували, що процедура дуже складна для її реалізації. До того ж»зважаючи»на більшість»пропрезидентської»фракції, Володимир Зеленський захищений від імпічменту.

Источник: https://forpost.media/novosti/chi-mozhna-bude-zastosuvati-zakon-pro-impichment-prezidenta-u-razi-neobhidnosti.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top