На Запоріжжі відкрили нову вітряну електростанцію

Скріншот з відео

На Запоріжжі відкрили»нову вітряну електростанцію. Вона забезпечить майже 200 тис. родин. До того ж, зменшить викиди в атмосферу під час генерації електроенергії.

Урочистий запуск нової вітряної електростанції відбувся поблизу села Орловка на Азовському узбережжі. Саме тут зведена нова ВЕС. Кожен вітряк за висотою дорівнює 38-поверховому будинку. І таких гігантів тут – 26.

Працює це так: вітер обертає лопаті, а отриману механічну енергію в електричну переробляє встановлений на вітряку генератор. Звідси вона надходить на розподільну станцію, а потім – в оселі українців.

Все працює автоматично. Люди тільки доглядають за вітряними млинами. Роботу гігантів контролюють на диспетчерському пункті.

“Тут, на цих екранах і робочих станціях, ми здійснюємо контроль, управління і діагностику всіх систем станцій. Віддалено ми можемо спостерігати за всіма процесами, які відбуваються на електростанції”, – говорить начальник зміни Орловської ВЕС Дмитро Омельченко.

Лопаті вітряка Орловської електростанції можуть зібрати енергії стільки, що її вистачить для будинків 190 родин. А ось шкідливі викиди скоротяться майже на 400 тис. тонн на рік.

На Запоріжжі це вже третя вітряна електростанція.

“Приазовський регіон має дуже зручну розу вітрів, дуже потужний вітер, і саме тому компанії обирають Приазов’я”, – заявив перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков.

Кожна нова станція, яка виробляє “зелені кіловати”, наближає Україну до енергетичної незалежності, переконані в компанії ДТЕК.

“До кінця наступного року ми будемо виробляти майже 2,5 млрд. КВт/год. Це означає, що енергії, яку проведуть наші зелені електростанції, вистачить для забезпечення світлом всіх жителів Києва”, – заявив генеральний директор ДТЕК ВДЕ Філіп Лекебуш.

Курс за вітром в компанії ДТЕК будуть тримати й далі. І вже готують нові екологічні проєкти.

Источник: https://forpost.media/glavnoe/na-zaporizhzhi-vidkrili-novu-vitrjanu-elektrostanciju.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top