Саме в Бердянському районі вирощують виноградного равлика, який за своїми смаковими та поживними властивостями ні в чому не поступається равлику, вирощеному у Франції. А займається розведенням делікатесу подружжя Мостових. На жаль, побачити плазуючого равлика вдалось тільки одного.
У цю пору року вони перебувають у стані анабіозу, тобто сплять у спеціальних камерах, де підтримується потрібна температура і вологість.
Це не той равлик, який живе у нас серед трави в парках і скверах, на присадибних ділянках, в лісосмугах. Такого равлика теж можна їсти, але він вимагає спеціальної обробки і більш ретельного приготування. Найголовніша відмінність, вони не мають такого ніжного смаку, як у равликів, які вже давно використовуються в кухнях країн Західної Європи.
Ідея створення власної ферми з вирощування равликів з’явилась у подружжя Валерія та Марини Мостових два роки тому. Досвід ведення бізнесу на землі у них уже був. Хотілося чогось більш стабільного. Адже не секрет, що сільське господарство багато в чому залежить від погодних умов. Здавалося, на перший погляд, що створити для равликів певне середовище для існування, не складно. Потім — живи та розраховуй на добрий прибуток.
Источник: https://tv5.zp.ua/news/v-zaporizkij-oblasti-simya-pobuduvala-lokalnij-biznes-na-frantsuzskomu-delikatesi/
Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook