Фонд гарантування не виключає ймовірність поодиноких випадків банкрутств банків в 2020 р

«Фонд не виключає того, що в 2020 році можуть бути поодинокі кейси (банківських) банкрутств. У будь-якій країні час від часу трапляються банкрутства, це нормально, це процес природного відбору, можна сказати», — сказала вона журналістам у п’ятницю в Києві.

При цьому Рекрут додала, що не очікується повторення кризової ситуації 2014-2015 рр. завдяки нинішньому стану банківського сектора, який пройшов очищення, а також збудованої спільно з Національним банком України (НБУ) системі раннього реагування, коли Фонд і НБУ можуть на ранніх етапах можуть виявляти проблеми в банках і вживати заходів щодо їх усунення.

Глава ФГВФО також повідомила, що в 2019 році буде завершено процес ліквідації 40 банків, які були передані під управління Фонду під час кризи 2014-2016 рр., а в 2020 році — ще семи банків, в тому числі Дельта Банку, банку «Надра» , банку «Фінанси та Кредит», Платинум банку. Вона також повідомила, що в 2019 році ФГВФО планує отримати від продажу активів банків-банкрутів 7 млрд грн.

Основними завданнями ФГВФО на 2020 рік Рекрут назвала перехід від продажу активів виведених з ринку банків до роботи зі стягнення відшкодування з їх колишніх власників, а також впровадження евродіректів по врегулюванню неплатоспроможності банків.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/fond-garantuvannya-ne-viklyuchaye-jmovirnist-poodinokih-vipadkiv-bankrutstv-bankiv-v-2020-r/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top