Українці просять позбавити звання “Заслуженого юриста України” одіозного Віктора Медведчука 

На сайті електронних петицій з’явилася пропозиція від Владислава Греззєва під номером №074442-еп позбавити лідера політичної партії “Опозиційної платформи — За життя” Віктора Медведчука почесного звання “Заслуженого юриста України”. Мета — встановлення історичної справедливості. 

У 80-х роках молодому адвокату-початківцю пощасливилося працювати над гучною справою. Подробицями він не сильно цікавився, як й своїм підзахисним, тому справу провалив у суді. Не зважаючи на це, кар’єра захисника стрімко пішла в гору, тепер чоловік поважних років має великі статки, багато знайомств в політикумі, а його підзахисний помер 31 рік тому. Мова йде, про Василя Стуса та його адвокати — Віктора Медведчука.

Людина, яка мала захищати Стуса по закону, відверто зневажав своїми обов’язками. Поет і дисидент був не задоволений такою роботою, відмовлявся від послуг Медведчука, просив назначити нового. Проте побажання “ворога Радянського Союзу” ніхто не враховував.

Після вступу у справу, 24 вересня 1980 року, адвокат Медведчук написав заяву про надання дозволу на побачення в СІЗО КДБ УРСР з підсудним Стусом «для согласования вопросов, касающихся его защиты в суде», пише “Українська правда“. Про що вони розмовляли невідомо, проте адвокат не підтримав жодну вимогу свого підопічного, відповідно суд відхилив всі клопотання. Суд відбувався у закритому режимі, навіть вирок суддя зачитав, коли із зали вивели Стуса. 4 вересня 1985 року він помер у тюремному таборі.

У зв’язку, з цією ганебною справою до президента України звернулися громадяни з проханням:

“Петиція щодо скасування Указу Президента України в частині присвоєння Медведчуку Віктору Володимировичу звання «Заслужений юрист України» за неналежний захист Василя Стуса та інших дисидентів.

Відповідно до інформації, що міститься у відкритих джерелах народний депутат України Медведчук Віктор Володимирович має почесне звання Заслуженого юриста України”

На сьогодні петиція набрала вже 23221 голоси з 25000 необхідних.

Зазначимо, що Медведчук доволі одіозна особистість. У 2004 році породичався з Володимиром Путіним, очільник Кремля став хрещеним батьком його доньки. Часто літає до Москви, навіть після подій 2014 року (анексії Криму та війні на Донбасі), висловлюється риторикою країни агресора.

На10 років примусових робіт і 5 років заслання.

Сообщение Українці просять позбавити звання “Заслуженого юриста України” одіозного Віктора Медведчука  появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/ukrainci-prosjat-pozbaviti-zvannja-zasluzhenij-jurist-ukraini-odioznogo-viktora-medvedchuka.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top