Продюсери телеканалу 1+1 пояснили чому частково вирішили відмовитися від української мови

До роботи журналістів на кожному з медіа можна ставитися по різному. Однак, коли їхні продюсери починають розповідати, що глядач краще сприймає продукт російською мовою – починає виникати дуже багато питань.

4 лютого в одному зі столичних ресторанів відбулася презентація нового сезону телеканалу «1+1». Під час якої продюсери на чолі з Генеральним продюсером розповідали журналістам, яких проєктів варто очікувати глядачам найближчим часом.

Загостряти увагу на серіалах, які транслюватимуть в етерах, ми не будемо. Кожен споживач в змозі сам оцінити майбутній продукт. Більшість зацікавили слова Олени Єремєєвої.

Головна продюсерка серіалів та фільмів каналу заявила, що в цьому сезоні артисти в серіалах «1+1» говоритимуть російською мовою, щоб бути ближчим до глядача. На її думку, мелодрами «звучать» краще саме російською.

«Складно знайти тональність українською мовою, щоб глядач його сприймав, це достатньо непросто. За нашими спостереженнями мелодрами українською мовою дивляться важче, ніж комедії. Дивлячись комедії, втрапивши у вир події, вони просто не помічають, якою мовою дивляться продукт. Весь весінній продукт ми відзняли російською мовою, тому що українською складніше дивитися глядачу. Артистам поки важко говорити українською мовою. Це подовжую роботу над продуктом, що впливає на бюджет. З комедіями простіше», – наводимо коментар пані Олени з матеріалу «Телекритики».

Досить дивно, що продюсерка не зауважила, що головним важелем є все ж якість продукти. Проте мотиви команди «1+1» можна зрозуміти, коли вони почали розповідати, що хочуть продавати матеріал в країни СНД.

«Україномовні серіали зараз транслюють тільки на території України, без продажу за кордон. Для продажу закладена ціль виробляти на російській. Серіали, які вимагають адаптації на російську, не закладені в бізнес-модель як потенційний продукт для продажу. Ми розуміємо – щоб відповідати квоті, нам потрібні україномовні серіали. Тому ми варіюємо – частина сералів виробляється російською, частина українською», – розповідає Генеральний продюсер Максим Кривицький.

Очевидно, серед країн СНД, є Росія, яка у 2014 році захопила Крим та розпочала війну у Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:П’ять нардепів із Запоріжжя підтримали проєкт постанови про повернення російської мови

Тільки обране для вас у нашому телеграм каналі 

Сообщение Продюсери телеканалу 1+1 пояснили чому частково вирішили відмовитися від української мови появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/prodjuseri-telekanalu-1-1-pojasnili-chomu-chastkovo-virishili-vidmovitisja-vid-ukrainskoi-movi.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top