Будівництво запорізьких мостів планують закінчити за два роки

Сьогодні, 3 березня, під час брифінгу прем’єр-міністра відбулася церемонія підписання договору на будівництво запорізьких мостів з турецькою компанією “Onur”, яка раніше виграла тендер.

На підписанні прем’єр Гончарук назвав запорізькі мости стратегічним об’єктом, а також зазначив, що вони зможуть стати символом системних змін в країні і великого будівництва.

Фактичне будівництво планують розпочати з наступного тижня, а закінчити через два роки, про це зазначив очільник “Укравтодору” Олександр Кубраков:

“Ми очікуємо, що реально роботи почнуться вже на цьому об’єкті з наступного тижня. Термін угоди, яка сьогодні була підписана, розрахований на чотири роки, але в нас є наш внутрішній термін… Ми чекаємо, що це буде приблизно два роки з моменту початку будівництва до завершення об’єкту”, – сказав Кубраков.

Також він заявив, що на міст уже виділили 1,25 мільярдів гривень: 740 мільйонів – кошти “спецконфіскату”, понад 500 мільйонів – гроші із загального фонду бюджету:

“Зараз вже виділено приблизно мільярд двісті п’ятдесят мільйонів. 740 мільйонів – це перехідні кошти 2019-го року. Це спецконфіскат, який був перерозподілений в кінці минулого року. І 500 мільйонів є із загального фонду по окремій програмі… Вони є в бюджеті. На минулому тижні уряд прийняв відповідну постанову, яка перерозподіляє ці кошти. Ці кошти зараз вже є доступні”, – заявив глава “Укравтодору”.

Тільки обране для вас у нашому телеграм каналі

Сообщение Будівництво запорізьких мостів планують закінчити за два роки появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novost-dnja/budivnictvo-zaporizkih-mostiv-planujut-zakinchiti-za-dva-roki.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top