Запорізькі правоохоронці викрили шахраїв, які “розпродували” неіснуючі медичні товари по всій Україні

Через поширення коронавірусу, збільшилася потреба на окремі медичні засоби, які зараз в аптеках важко дістати. Активізувалися шахраї розповсюджуючи оголошення про продаж товарів протиепідемічного призначення. Нещодавно правоохоронцям вдалося затримати зловмисників, які ошукали громадян на понад 2 млн. грн.

За інформацією пресслужби СБУ, двоє мешканців Києва та Бахмута організували «бізнес» з продажу товарів протиепідемічного призначення.
За 100% передплату в соціальних мережах вони обіцяли продати покупцям захисні маски, респіратори та інші засоби індивідуального захисту, за значно нижчою ціною. Коли отримували гроші, то обривали всі контакти з довірливими громадянами.

На гачок шахраїв потрапляли медичні заклади та комерційні структури. Імовірно через те, що злодії використовували дані діючих комерційних структур, але зі зміненими реквізитами.

Загалом, обманним шляхом отримано понад 2 мільйони гривень.

Під час обшуків вилучена комп’ютерна техніка, мобільні телефони, печатки фіктивних підприємств, гроші, чорнові записи із даними про здійснення оборудок. Все це відправлено на експертизу.

Тривають слідчі дії. Викриття зловмисників проводилось Управління СБУ в Запорізькій області спільно з Департаментом захисту національно державності СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Сообщение Запорізькі правоохоронці викрили шахраїв, які “розпродували” неіснуючі медичні товари по всій Україні появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/zaporizki-pravoohoronci-vikrili-shahraiv-jaki-rozproduvali-neisnujuchi-medichni-tovari-po-vsij-ukraini.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top