Керівники медзакладів повідомляють лише про половину випадків COVID-19 серед працівників

Керівники медичних закладів України повідомляють не про всіх лікарів, які захворіли на коронавірус. Таку заяву на своїй сторінці у фейсбуці зробив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Кожен випадок захворювання медиків на COVID-19 потрібно розглядати як професійне захворювання та повідомляти Державну службу з питань праці, яка проводить розслідування кожного такого випадку.

«На жаль, керівники закладів охорони здоров’я нехтують цим. Із понад 3 тисяч випадків захворювання COVID-19 серед медичних працівників станом на зараз повідомлено тільки про захворювання кожного 2 медика!», – зазначає пан Ляшко.

За його словами, на сьогодні завершено розслідування тільки в 10 випадках, у 7 з них встановлено зв’язок між професійною діяльністю та хворобою.

Також повідомляється, що керівники лабораторних центрів отримали доручення направити епідеміологів до складу профільних комісій.

Сообщение Керівники медзакладів повідомляють лише про половину випадків COVID-19 серед працівників появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/kerivniki-medzakladiv-povidomljajut-lishe-pro-polovinu-vipadkiv-covid-19-sered-pracivnikiv.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top