ПЦУ відкриває храми для вірян: умови

Із 22 травня храми Православної церкви поступово починають відновлювати богослужіння за участю мирян. Про це уранці в п’ятницю, 22 травня, повідомила ПЦУ на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Вірян при цьому закликають до обережності, дбати про здоров’я ближніх. Аби не наражати себе та інших людей на небезпеку COVID-19, в ПЦУ порадили йти до церкви лише за відсутності будь-яких ознак респіраторного захворювання.

До церкви парафіяни заходитимуть лише у масках (парафія має забезпечити маски тим, у кого їх немає), і не більше однієї людини на 10 кв. м приміщення храму. Церквам рекомендують за можливості забезпечити трансляцію богослужіння на вулицю, щоб люди могли брати участь у службі, перебуваючи на свіжому повітрі. Храми регулярно дезінфікуватимуть, при вході розташують точки для дезінфекції рук.

У ПЦУ наголосили: поки Україна не вийде з карантину остаточно, можна з чистою совістю молитися дистанційно. Трансляції служб онлайн триватимуть і надалі, — запевнили вірян.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/pce-vidkrivaie-hrami-dlja-virjan-umovi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pce-vidkrivaie-hrami-dlja-virjan-umovi

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top