Понад 40 рідкісних видів тварин: у Бердянському зоопарку “Сафарі” відкрився тераріум

У Бердянському зоопарку “Сафарі” відкрився тераріум площею понад 200 метрів. У колекції – понад 40 рідкісних видів тварин. Серед них – найбільші на планеті крокодили – нільські, анаконда, пітон-альбінос, хамелеони, варани тощо.

Це – перший приватний тераріум на території України, відкритий за рахунок фонду самого зоопарку. Приблизно половину його площі складають саме вольєри з тваринами. Колекцію у зоопарку збирали майже три роки – тварини приїхали з Чехії, Словаччини, Голландії.

Нині у тераріумі два крокодили два: семирічний хлопчик Сашко та шестирічна дівчинка Женя. Вони величезні, двометрові, і будуть зростати ще. За словами директора зоопарку Ігоря Кальченка, взимку їх планують “познайомити”. У зоопарку дуже сподіваються на маленьких крокодильчиків.

За словами доглядальніці тераріуму Аліні Глованової, найбільшої її уваги потребують полози та анаконда. Плазуни дуже прудкі, тому постійно намагаються чкурнуті під час прибирання.

Слід зазначити, колекцією із 40 видів тварин у тераріумі не обмежаться. Невдовзі тут з’являться нові плазуни й земноводні. Серед них – гюрза та королівська кобра. Наступного року у зоопарку також планують побудувати величезний, двоповерховий, акваріум.

Сообщение Понад 40 рідкісних видів тварин: у Бердянському зоопарку “Сафарі” відкрився тераріум появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/ponad-40-ridkisnih-vidiv-tvarin-u-berdjanskomu-zooparku-safari-vidkrivsja-terarium.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top