«Якщо це ще не реванш, тоді що це?»: Ігор Артюшенко про призначення нового заступника керівника ОП

У 2014 році люстрація була в Україні однією з топтем – після Революції гідності громадськість вимагала усунути з посад чиновників, які працювали на “режим Януковича”.

Під суспільним тиском у вересні 2014 року був ухвалений закон “Про очищення влади”, більше відомий як Закон про люстрацію. Ним була запроваджена заборона на обіймання певних посад протягом 10 років особами, які в часи правління Віктора Януковича понад рік обіймали певні держпосади.

Проте, 5 серпня на сайті Президента України був опублікований указ, про призначення Олега Татарова заступником керівника Офісу Президента України.

Слід зазначити, що Татаров – люстрований чиновник із керівних органів МВС часів Януковича. До 2014 року працював начальником Головного слідчого управління МВС України.

«Якщо це ще не реванш, тоді що це? Це призначення, як плювок в душу українців» – розповідає народний депутат від партії «Європейська Солідарність» Ігор Артюшенко.

Ігор Андрійовия виділяє дві причини таких дій Володимира Зеленського:

Відсутність достатньої кількості кваліфікованих кадрів, тому влада обирає кандидатів з позаминулих років.

Згідно з даним КВУ 30% екс – кварталівців вже призначені на державні посади.

Але, як Олег Татаров може обійняти посаду, якщо він був люстрований у 2014  згідно закону України “Про очищення влади”? Про хитрості чинної влади та обман українців розказав Артюшенко.

«В законі про люстрацію були прописані органи та є посади, які не можливо приймати. Що зробили «зелені», які прийшли до влади? Вони почали перейменовувати органи державної влади на державні інституції» – пояснює нардеп.

Внаслідок створення «нових органів» (тобто просто їх перейменували) закон під люстрацію не підпадає, тому влада таким хитрим способом обдурила українців.

Прагнення перерозподілити сфери впливу в Україні, посунути Авакова та створити єдину вертикаль правління Офісу Президента України.

Порушення законодавства та повернення до влади кадрів часів Янукович, прагнення посунути Арсена Авакова, а потім і НАБУ. Яким буде наступний крок влади?

Сообщение «Якщо це ще не реванш, тоді що це?»: Ігор Артюшенко про призначення нового заступника керівника ОП появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/jakshho-ce-shhe-ne-revansh-todi-shho-ce-igor-artjushenko-pro-priznachennja-novogo-zastupnika-kerivnika-op.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top