Запорізьких журналістів не пустили на заходи з Зеленським

Сьогодні, 19 серпня, в Запоріжжя з робочим візитом прибув Володимир Зеленський.
Вже традиційно на заходи з президентом не вдалося акредитуватись більшості місцевих медіа. Зокрема, на зустріч не допустили журналістів Forpost, RegionNews, телеканал «Z», видання «Запорізька Січ».

«Як стверджують джерела у Запорізькій обласній державній адміністрації, їх на власний розсуд фільтрувала та обирала пресслужба Президента України! Це відбувалось втаємничено та вибірково, а не так, як зазвичай за будь-яких попередніх режимів та президентів», – написав в своєму Facebook головний редактор телеканалу «Z» Олександр Коваленко.

По мікрофонам можна побачити, що у Зеленського здебільшого віддають перевагу центральним телеканалам

Запорізька ОДА відреагувала на пост Олександра Коваленка тільки після того, як почали обурюватися журналісти інших медіа. Адміністрація відповіла, що через карантині обмеження не було можливості розмістити всіх бажаючих. Втім, в прес-анонсі про карантинні обмеження нічого не повідомлялось, і сам анонс згодом був видалений з сайту ЗОДА.

Як ми зазначали вище, журналістам Forpost також не вдалося акредитуватись на заходи. Анонс про акредитацію журналістів з’явився на сайті ЗОДА учора приблизно о 14.00. Реєстрація проходила телефоном і тривала три години. За весь цей час нам так і не вдалося додзвонитися до пресслужби.

Ситуації з недопуском журналістів на заходи Зеленського вже стали традиційними. Представники медіаспільноти неодноразово зазначали, що у Зеленського акредитують тільки лояльні ЗМІ. Такі дії стали приводом для протестів і флешмобів – минулого року журналісти Херсонщини, яким не дали можливості потрапити на зустріч з президентом, опублікували в своїх медіа «порожні» новини з пробілами, де мали б бути цитатаи Зеленського.

Сообщение Запорізьких журналістів не пустили на заходи з Зеленським появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/zaporizkih-zhurnalistiv-ne-pustili-na-zahodi-z-zelenskim.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top