Спіруліна, яку вирощують в Запорізькій області: властивості доступного суперфуду

У 1974 році спіруліна була визнана ВООЗ найкориснішою рослиною на Землі й оголошена ООН на Всесвітній Продуктовій Конференції «їжею майбутнього». В якості харчового продукту водорості в сирому і сушеному вигляді використовували ще в ХIV столітті ацтеки, а сьогодні спіруліна входить у раціон олімпійських спортсменів і космонавтів, які обслуговують орбітальні станції. Її вживають для попередження анемії, проблем шлунково-кишкового тракту, раку, серцево-судинних захворювань, цукрового діабету тощо. Лікарі рекомендують вживати спіруліну для підвищення гемоглобіну, нормалізації холестерину, очищення крові, зниження цукру тощо. Ця водорість покращує стан шкіри, нігтів і волосся. Вона має антибактеріальні, протигрибкові та противірусні властивості.

Сьогодні суперфуд виробляють у формі порошку, пігулок і капсул. А ще в свіжомороженому вигляді. Так вдається зберегти всі поживні елементи. І саме в цьому виді ось уже п’ять років виробляє корисну водорість Алім Кунах.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/spirulina-jaku-viroshhujut-v-zaporizkij-oblasti-vlastivosti-dostupnogo-superfudu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=spirulina-jaku-viroshhujut-v-zaporizkij-oblasti-vlastivosti-dostupnogo-superfudu

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top