Заслужена економістка України Ніна Южаніна пояснила запоріжцям, як вплине на їх життя величезна діра в бюджеті

Сьогодні в Запоріжжі відбулась зустріч містян з народною депутаткою України, заслуженою економісткою України Ніною Южаніною. На заході обговорили економічні проблеми міста, прийдешні вибори, ситуацію з епідемією коронравірусу та ще багато гострих для міста і України питань.

Ніна Южаніна прибула в Запорізьку область, щоб підтримати своїх однопартійців – команду “Європейської Солідарності”. Разом з кандидатом в мери Валерієм Прозапасом політикиня обговорила проблеми сьогодні турбують всіх українців.

Ніна Южаніна висловила своє занепокоєння економічною ситуацією в країні та тим, що кошти дійсно нераціонально використовуються. Через це наприкінці року може статись велика катастрофа з виплатами заробітних плат.

«Не дуже приємна ситуація чекає нас в кінці цього року, в бюджеті мінус 120 мільярдів гривень. Очевидно, що можна очікувати колапс по невиплаті взагалі всіх захищених статей видатків: зарплати лікарям, вчителям, проблеми з пенсіями. Це ж саме відбувається і з ковідним фондом – грошей просто немає. Крім того, що він алогічно розписаний на бумазі, з цих грошей цілих 35 мільярдів виділено на дороги і 16 на медицину, але виплачено фізичними  коштами набагато менше. На такий важливий пункт як медичне обладнання на сьогодні розподілили лише 270 мільйонів гривень», – підкреслила народна депутатка.

Народна депутатка наголосила на тому, що наразі немає чіткого бачення як буде функціонувати бізнес, якщо знову введуть жорсткий карантин. На прикладі західних країн політикиня розповіла, що влада просто не створила підґрунтя завдяки якому за обмежень все продовжить функціонувати.

«Що робити бізнесу в Україні? Що буде, якщо введуть жорсткий карантин? Я хочу сказати, що таке можливо, якщо враховувати сьогоднішню ситуацію. У кожній країні, якій зараз обмеження – опублікували фіскальну підтримку як фізичним та і юридичним особам. Вони сказали, що ми виділимо відсоток ВВП на вашу підтримку, але дотримання карантину необхідне. Розпорядження мають бути розумними та з підґрунтям, щоб люди могли виживати», – висловилась Ніна Южаніна.

Кандидат на посаду міського голови Валерій Прозапас окреслив місцеві проблеми. Адже в результаті корупційних рішень міської влади Запоріжжя поринуло в борги та економічну кризу.

«Незважаючи на те, що бюджет міста за 3 останні роки склав 6, 5 млрд. грн., (замість 1,5 млрд. грн), люди все одно не відчули змін. Великій розрив між можливостями, бюджетом і тим, що люди бачать. Наша місія – стати тим містком між майбутньою цивілізованою Україною і населенням, яке виявилось економічно та ментально неготове бути господарем», – підкреслив

Також Валерій Прозапас підкреслив, що влада олігархату руйнує систему розвитку та ефективність роботи підприємств.

«Ті державні підприємства, які за попередньої влади показували реальний прибуток, знаходяться у жахливих мінусах. Наприклад «Центренерго», «Нафтогаз», «Укроборонпром» та інші. Давайте називати речі своїми іменами,  їх просто віддали олігархам», – наголосив Валерій Прозапас.

Після офіційної частини всі бажаючі фотографувались з політикинею та задавали їй свої питання. Поспілкувавшись з запоріжцями Ніна Южаніна попрямувала до Бердянську та Мелітополя, де сьогодні проходять такі ж зустрічі.

Повний стрім  зустрічі Ніни Южаніної з містянами можна подивитись за посиланням.

Сообщение Заслужена економістка України Ніна Южаніна пояснила запоріжцям, як вплине на їх життя величезна діра в бюджеті появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/zasluzhena-ekonomistka-ukraini-nina-juzhanina-pojasnila-zaporizhcjam-jak-vpline-na-ih-zhittja-velichezna-dira-v-bjudzheti.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top