Стало відомо чи зможуть запоріжці зробити щеплення від грипу найближчим часом

З початку жовтня в Запорізькій області традиційно спостерігається збільшення захворюваності на ГРВІ.

На сьогодні в нашому регіоні жодного лабораторно підтвердженого випадку грипу зареєстровано не було. Про це під час брифінгу повідомила завідувачка відділенням організації епідрозслідування ГУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» Марина Колерова.

У цьому епідемічному сезоні медики настійно рекомендують всім по можливості вакцинуватися від грипу.

Зараз купити вакцину від грипу ще складно. Вакцини поки немає у вільному продажі, її тільки починають завозити в Україну. Запорожці зможуть вакцинуватися у сімейного лікаря, купивши вакцину в аптеці, а також в приватних лікарнях.

“В аптеках купити вакцину запоріжці зможуть тільки за рецептом, який видасть сімейний лікар, – підкреслила Марина Колерова. – У нього також необхідно буде взяти термоконтейнер для транспортування вакцини. Вона повинна перевозитися в певних умовах. Вакцину сімейному лікарю потрібно принести з чеком для того, щоб він бачив, в який час вона була куплена. Це повинно бути не більше 2-3 годин. У приватній лікарні досить заздалегідь записатися, прийти на прийом, де людину обстежать і вакцинують.”

Сообщение Стало відомо чи зможуть запоріжці зробити щеплення від грипу найближчим часом появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d1%80%d1%83%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b8/stalo-vidomo-chi-zmozhut-zaporizhci-zrobiti-shheplennja-vid-gripu-najblizhchim-chasom.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top