Нацрада планує перевірити запорізький телеканал через висвітлення виборчої кампанії

Місцеві вибори вже позаду, прийшов час перевірок. Сьогодні, 12 листопада, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила 9 супутниковим і місцевим телекомпаніям позапланові перевірки за результатами моніторингу дотримання вимог законодавства щодо висвітлення виборчої кампанії.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Моніторинг проводився в період з 19 по 25 жовтня. Повідомляється, що у цей час що в ефірах місцевих мовників у цей час значно побільшало матеріалів передвиборної агітації.

Серед супутникових інформаційних телеканалів перевірки призначені ТОВ «ТРК «Нові комунікації» («Z ZIK»), ТОВ «ТРК «112-ТВ» («112 Україна»), ТОВ «Новини 24 години» («NEWSONE»), ТОВ «Наш 365» («НАШ»).

Поширення агітаційних матеріалів у день голосування і напередодні було зафіксовано і в ефірі деяких місцевих та регіональних ЗМІ, зокрема сумської телерадіокомпанії «Відікон» (логотип «V»), запорізької «Муніципальної телевізійної мережі» («Z» (комбіноване)), тернопільської телерадіоорганізації «Тернопіль-медіа» («ТЕРНОПІЛЬ 1»).

Особлива увага перед виборами прикута до дня напередодні голосування та самого дня волевиявлення, адже у цей час заборонена будь-яка політична агітація. Однак ознаки порушення частини третьої ст. 52 Виборчого кодексу були помічені в ефірах кількох телеканалів. Вони транслювали передачі за участі кандидатів на виборах. Так, 25 жовтня на телеканалі «Z» – КП «Муніципальна телевізійна мережа», м. Запоріжжя, – вийшла в ефір інформаційна програма «Місто zp.ua», де у кількох сюжетах показували кандидата на посаду міського голови м. Запоріжжя, чинного мера, Володимира Буряка і транслювали його заклик брати активну участь у виборах.

Таким чином, Національна рада перевірятиме зазначених мовників стосовно дотримання ними частин четвертої і п’ятої статті 51, частини третьої статті 52, частин шостої і сьомої статті 55, частин четвертої і восьмої статті 57 Виборчого кодексу України, а також  пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Сообщение Нацрада планує перевірити запорізький телеканал через висвітлення виборчої кампанії появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/nacrada-planuie-pereviriti-zaporizkij-telekanal-cherez-visvitlennja-viborchoi-kampanii.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top