Вихованці одного із психоневрологічних інтернатів Запоріжжя опинилися під загрозою

Серед вихованців Михайлівського психоневрологічного інтернату спалахнула інфекція коронавірусу. Медикаментів у закладі – недостатньо. 

Днями коронавірус виявили у 11 підопічних Михайлівського психоневрологічного інтернату з 27 протестованих. Перевіряли тільки тих, у кого підвищена температура і симптоми ГРВІ. Про це, посилаючись на анонімні джерела, повідомив волонтер та координатор кампанії “Відкриваємо двері дітям” Альберт Павлов на своїй сторінці у Facebook.

Всього в установі 277 вихованців, серед яких чоловіки та жінки з вродженими патологіями розвитку, ментальною інвалідністю, ДЦП. Присутні також люди похилого віку, прикуті до ліжка пацієнти. Волонтер зазначає, що на минулих вихідних померла 44-річна жінка, у неї було сильне ураження легень.

“У всіх країнах в період пандемії коронавірусу такі установи входять в зону підвищеного ризику, саме там спостерігається найбільша захворюваність і смертність.
На вихідних в інтернаті померла жінка 1976 р.н., у неї було сильне ураження легень, невелика температура. Швидка визначила сатурацію 47 і констатувала, що жити жінці залишилося кілька годин. Точний її діагноз поки невідомий. Після смерті її тіло 2 години лежало в палаті в очікуванні поліції. Весь час хвороби і до самої смерті в палаті перебували ще 2 підопічних. Для перевезення тіла в морг її вантажили в машину підопічні”, – вказано у повідомленні. 

Фото: фото из архива Хелпус — украинский фонд помощи взрослым

Альберт Павлов зазначає, що багато співробітників закладу знаходяться на лікарняному, а деякий персонал, разом з директором, вже хворів на COVID-19. В свою чергу жодних тестувань підопічним і персоналу зроблено не було.

“За наявною у мене інформацією, навесні ковідом хворів директор інтернату, а в листопаді – відразу кілька співробітників (шеф-кухар, слюсар-сантехник). І зараз багато співробітників на лікарняному. Логічним було б провести масове тестування всіх підопічних і персоналу, але цього зроблено не було. І не ясно, чи будуть зараз тестувати, адже ПЛР тести – штука недешева. При цьому підопічні з температурою “розкидані” по різним палатам в різних частинах будівлі, спільно з тими, хто ще не захворів”, – вказує Павлов. 

Відомо, що при такій сумній ситуації забезпечення хворих медикаментами – на низькому рівні. Не вистачає навіть елементарних ліків типу парацетамолу. З початку епідемії медперсонал не був забезпечений спецкостюмами, маски видають в обмеженій кількості. Волонтер закликає місцеву владу звернути увагу на цю проблему та розслідувати  ситуацію.

“Треба сприяти тестуванню всіх співробітників і підопічних цього інтернату, продумати заходи ізоляції хворих і забезпечити їх медпрепаратами та засобами захисту в повному обсязі”, – повідомив Павлов.

В свою чергу директор департаменту соціального захисту населення Запорізької ОДА Світлана Абдурахманова підтвердила 13 випадків COVID-19 у закладі. Захворіли 2 працівники та 11 підопічних (7 чоловік і 4 жінок). За її словами, всі підопічні ізольовані в окремих кімнатах. Лікування хворих проводиться відповідно до протоколу за призначенням сімейних лікарів, з якими укладено декларацію.

Зараз редакція Forpost очікує коментар директора Михайлівського психоневрологічного інтернату відносно цієї інформації. 

Читайте також: Мешканка Запоріжжя благає місцян про допомогу (фото)

Сообщение Вихованці одного із психоневрологічних інтернатів Запоріжжя опинилися під загрозою появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/glavnoe/vihovanci-odnogo-iz-psihonevrologichnih-internativ-zaporizhzhja-opinilisja-pid-zagrozoju.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top