Конфлікт на каоліновому кар’єрі: запоріжці тримають оборону не пропускаючи техніку (ФОТО, ВІДЕО)

Майже 4 роки триває конфлікт між мешканцями Вільнянського району та керівниками ТОВ “Біляївський збагачувальний комбінат”. 

На Запоріжжі продовжуються війни між громадою та фірмою, яка збирається будувати у Вільнянському районі каоліновий кар’єр. Люди вже звертались до чиновників будь-якого рангу, спілкувалися з журналістами, перекривали дорогу, однак результатів – немає.

Ситуація загострюється і у ніч на 9 січня, на територію передбачуваного кар’єру заїхала техніка з охороною. Вчора, 10 січня, місцеві жителі та голова Вільнянська вийшли на чергову акцію протесту. Про це повідомила Катерина Петрушкіна на своїй сторінці в Facebook. За її словами, зараз ведуться роботи на полях сіл Зелене та Біляївка. “Тримати оборону” допомагають місцеві депутати, але не всі.

Містяни впевнені, що розробка кар’єру призведе до жахливих наслідків: через радіацію постраждають люди та екологія. Люди розповідають, що під каоліном існують поклади інших корисних копалин, які випромінюють радіацію, а каолін служить захисною оболонкою. Якщо її зняти – радіація вийде назовні.

Директор підприємства, в свою чергу, стверджує, що своїми діями aктівісти перешкоджають законній господарській діяльності. На місце події викликали поліцію.

Як повідомляють в Обласному управлінні Нацполіції, у неділю на місце конфлікту прибуло 70 співробітників поліції. Поліцейські реєстрували заяви і від фірми-забудовника, і від Вільнянської громади. Правоохоронці вказують, що заяви будуть розглянуті в рамках чинного законодавства.

Слідчим відділенням Вільнянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області розслідується кримінальне провадження, відкрите у 2019 році за зверненням представника однієї з місцевих громадських організацій щодо можливого зловживання владою або службовим становищем з боку Вільнянської райдержадміністрації та одним з місцевих ТОВ. На теперішній час слідчим  призначено ряд спеціальних експертиз. Розслідування триває, – вказано у повідомленні прес-служби ГУ НП.

Читайте також: На Запоріжжі сотні людей вийшли на акцію протесту проти високих тарифів на газ і електроенергію (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сообщение Конфлікт на каоліновому кар’єрі: запоріжці тримають оборону не пропускаючи техніку (ФОТО, ВІДЕО) появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novost-dnja/konflikt-na-kaolinovomu-kar-ieri-zaporizhci-trimajut-oboronu-ne-propuskajuchi-tehniku-foto-video.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top