Як в Україні вакцинуватимуть вагітних, алергіків та тих, хто вже перехворів COVID

Людям, які перехворіли на коронавірус, радять відтермінувати вакцинацію на 6 місяців від часу перебігу Covid-19. Однак за бажанням того, хто підлягає вакцинації, відповідно до груп пріоритетності, щеплення можуть зробити раніше, якщо буде достатньо вакцини. Такі рекомендації хвалило МОЗ, повідомляє пресслужба Міністерства.

Це саме стосується людей, які мали гострий перебіг коронавірусного захворювання або раніше отримували терапію антитілами від Covid-19, плазму реконвалесцентів.

Вакцинація проти Covid-19 вагітних та жінок, які вигодовують дітей грудним молоком

вакцинацію вагітних необхідно відтермінувати до часу після вагітності;якщо вагітність настала в період після, коли отримали першу дозу вакцини, то введення другої дози слід відтермінувати до часу після вагітності;вакцинація вагітних медичних працівників, які віднесені до пріоритетної групи, може бути проведена, зважаючи на співвідношення ризику – користь, а саме переважання користі від вакцинації та високим ризиком для інфікування та важкого перебігу Covid-19 у вагітних;рутинне проведення тесту на вагітність перед вакцинацією проти Covid-19 не рекомендують;жінки, що вигодовують дітей грудним молоком, можуть вакцинуватися без застережень;

Використання для тих, хто має алергічні реакції

Якщо встановлять важку алергічну реакцію в анамнезі на поліетиленгліколь або подібну молекулу, то це вважатимуть абсолютним протипоказанням до щеплення.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/jak-v-ukraini-vakcinuvatimut-vagitnih-alergikiv-ta-tih-hto-vzhe-perehvoriv-covid/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jak-v-ukraini-vakcinuvatimut-vagitnih-alergikiv-ta-tih-hto-vzhe-perehvoriv-covid

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top