З квітня в Запоріжжі може подорожчати проїзд у комунальному транспорті

У Запоріжжі планують збільшити вартість проїзду у комунальному транспорті вже з квітня. Орієнтовно, тариф зросте відразу на 2 гривні. 

Чиновники з транспортної сфери міста та фінансів провели 4 варіанти розрахунку тарифу проїзду в міському транспорті за протокольним дорученням профільної комісії. Про це стало відомо на засіданні депутатської комісії з питань бюджету, повідомляє 061.

Відомо, що розрахунки проводили за показниками перевезень у 2019 році, в умовах карантину за фактом 2020 року, за статистикою вересня-грудня 2020 року (з сидячими місцями) і за запланованими рейсами, які курсували за розкладом. У розрахунках врахували також коефіцієнт змінюваності пасажирів за видами транспорту і перевезення школярів, у яких оплата вартості проїзду складає 50%.

Доходи від перевезення “платних” пасажирів, за розрахунками, вийшли в межах 115-129 млн грн. Хоча у першочерговому фінансовому плані сума повинна була скласти близько 187 мільйонів гривень. Відомо, що у фінплані припускали збільшити тариф ще з січня. Однак, підвищення вартості проїзду нам треба очікувати, орієнтовано, з наступного місяця – квітня. Передбачається, що тариф зросте в комунальному транспорті з 4 до 6 гривень, а в автобусах з 5 до 7 гривень.

“Зараз пільговики все оплачують, ми встановили валідатори у всьому рухомому складі і за тиждень дохід збільшився на 10%. Ми щотижня фіксуємо приріст електронних грошей в комунальному транспорті. Зараз плануємо вводити ще QR-коди”, – розповіли в комунальному підприємстві.

Члени комісії також винесли протокольне доручення управлінню транспорту та зв’язку міста. Вони мають провести розрахунки щодо безкоштовного перевезення пенсіонерів в будні дні в період з 10.00 до 15.00.

Читайте також: Завтра у Запоріжжі масово відключать електропостачання: список адрес

Сообщение З квітня в Запоріжжі може подорожчати проїзд у комунальному транспорті появились сначала на Forpost.

Источник: https://forpost.media/novosti/z-kvitnja-v-zaporizhzhi-mozhe-podorozhchati-proizd-u-komunalnomu-transporti.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top