У бердянському зоопарку «Сафарі» День сім’ї відзначали з поповненням (фоторепортаж)

День сім’ї та Європи відзначають традиційно 15-го травня, оскільки бердянський зоопарк «Сафарі» зовсім нещодавно отримав чотирилапе поповнення, до приуроченого святкування запросили й журналістів.

Директор зоопарку Ігор Кальченко провів екскурсію та розповів про поповнення, якому зазвичай навесні радіє «Сафарі».

У березні в родині тигрів народились двоє тигренят: хлопчик та дівчинка. народилися вони на світанку з різницею в 40 хвилин. Днями малечі зробили щеплення, а учора вперше вивели на прогулянку та зважили. Інтрига тривала не довго: біленький хлопчик зараз важить 6, 200 грамів, а дівчинка 5,100 грамів. Директор зазначає, що самки завжди трохи менші за самців, тому вага повністю відповідає віку. Батьки малюків — Француз та Азіра, передали дітям цікавий окрас та характер: хлопчик біленький з ледь помітними чорними смужками та спокійним норовом, а дівчинка народилась темпераментною та з контрастним забарвленням. Батько малюків родом із Франції, в якості подарунку приїхав до нас із паризького зоопарку. Попри те, що дитинчата хижаків ще зовсім маленькі — вони мають гострі кігті та ікла.





Це не єдине поповнення в родині «Сафарі», окрім хижих киць в зоопарку народились також павіан на ім’я Фея та двоє тамаринів Жоффруа.

Родина Феї не сприйняла її, тепер адміністрація власноруч годує маленьку. Зараз їй три місяці, вона не звикла до такої кількості людей та горнеться до працівниці закладу.






Цікаво, що хоча зараз вона виглядає зовсім дружелюбно, через час її ікла збільшаться до 8-сантиметрів. Зграя, в якій вона народилася, приїхала до зоопарку з Кракова. Тут є лише один ватажок, який самостійно слідкує аби кожен з членів був ситий, і лише після береться їсти й сам. Цікаво, що ватажок завжди має світле забарвлення й замінити його може лише сильніший самець.

А ось ті самі тамарини — хлопчик та дівчинка. Зараз вони удвох поміщаються на долоні. Їм всього 18 діб,  в майбутньому вони стануть трохи більшими за розміром — будуть трохи більші за долоню дорослої людини, а голівка стане біленькою. Після народження на власній спині малечу повинен носити батько, втім голова цієї родини чомусь відмовився доглядати за дітьми.



У зоопарку більше 130 видів тварин, а загалом їх близько 2000 без урахування птахів. Окрім всього тут є також і велика кількість рослин, які загалом налічують понад 470 одиниць.






















Кожен відвідувач може загадати бажання за допомогою квітки сакури та пофотографуватись з тваринами. Цьогоріч їх, до речі, народилось понад 50 видів.












Читайте також: В Бердянському зоопарку «Сафарі» показали малюків, які народилися цієї весни

Источник: https://forpost.media/novosti/u-berdianskomu-zooparku-safari-den-sim-i-vidznachaly-z-popovnenniam-fotoreportazh.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top