Кібершахрай викрав гроші з картки 62-річного жителя Запоріжжя

До поліції звернувся 62-річний місцевий житель та повідомив, що став жертвою шахраїв. Чоловік розповів, що 27 травня йому на мобільний зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки банку, та повідомив, що його банківська картка заблокована.

Для того, щоб розблокувати картку потрібно повідомити код з “СМС-повідомлення” та цифри з картки. Чоловік повідомив усі данні шахраю. Пізніше, заявник виявив, що з його рахунку знято гроші в сумі 305 000 гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України, а саме шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Зараз поліція розшукує кібершахрая.

Варто зазначити, якщо ви підозрюєте, що відомості по картці потрапили до шахраїв, або вже виявили пропажу коштів, у першу чергу заблокуйте картку. Якщо мова йде про шахрайство, звертайтеся із заявою до поліції.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/kibershahraj-vikrav-groshi-z-kartki-zhitelja-zaporizhzhja/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kibershahraj-vikrav-groshi-z-kartki-zhitelja-zaporizhzhja

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top