Міський голова Запоріжжя став «найдорожчим» очільником в Україні: зарплатня сягає 127 тисяч гривень

Днями рух «Чесно» промоніторив зарплати очільників обласних центрів, опублікована аналітика викликала резонанс у соцмережах. Так, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк очолив рейтинг та заслужено може називатись «найдорожчим» очільником за квітень з зарплатнею в 123 тисячі гривень.

Про це повідомляє рух «Чесно».

Володимир Буряк отримує не лише зарплатню. Так, 73% його винагороди за роботу складають премії. Минулого грудня очільник отримав надбавки за вислугу років, що складає 15% посадового окладу (з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування), також додаються надбавки у розмірі 50% за виконання особливо важливої роботи.

Щорічно міський голова Запоріжжя отримує допомогу на вирішення соціально-побутових питань ( в розмірі середньомісячної  зарплатні) та на оздоровлення при наданні відпустки (сума посадового окладу).

Зазначимо, що це також не все. Міська рада вирішила надати очільнику щомісячно 15% від фонду заробітної плати за посадовими окладами апарату і виконавчого комітету міськради. На державні, професійні та ювілейні дати (у межах фонду преміювання) надається ще не менше 10% посадових окладів.

Таким чином винагорода Володимиру Буряку за роботу в квітні склала 127,5 тис. грн. Показово, але наразі це найвища в Україні.

Нагадаємо, що в 2017 році міський голова вже посідав перше місце в рейтингу заробітних плат. Тоді заробітна плата запорізького мера складала 385 719 гривень на рік, це близько 32  тисяці гривень тисячі на місць, або майже 1200 доларів.  Це дало підстави Володимиру Буряку посісти перше місце у рейтингу заробітних плат мерів по вісій Україні.

Источник: https://forpost.media/novosti/miskyy-holova-zaporizhzhia-stav-naydorozhchym-ochilnykom-v-ukraini-zarplatnia-siahaie-127-tysiach-hryven.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top