Як в Україні впливатимуть на тривалість життя населення

Як зазначає “РБК-Україна”, про це розповів заступник керівника Офісу президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко.

За його словами, “Здорова Україна” передбачає цілий комплекс заходів, над розробкою яких Офіс президента тривалий час працював разом з міністерствами охорони здоров’я, молоді і спорту, а також освіти і науки із залученням десятків експертів у різних галузях.

Програма, серед іншого, передбачає відкриття в усіх регіонах України спортивних майданчиків з відкритим доступом. Для їх будівництва тільки на першому етапі вже обрані 873 локації.

Також триває відновлення приймальних лікарняних відділень, які після оновлення і оснащення сучасним медичним обладнанням дозволяють скоротити час надання допомоги пацієнтам з декількох годин до 20-30 хвилин. Таких відділень цього року буде реконструйовано 177.

Окремим пунктом програми є новий підхід до фізичного виховання нового покоління українців. Так, за словами Тимошенка, у школах буде запроваджена нова концепція уроків фізкультури, які мають стати цікавими та водночас популярними серед дітей. Буде також реформована система шкільного харчування; заняття у спортивних секціях і гуртках будуть всіляко популяризуватися; будуть введені нові онлайн-додатки, якими діти і батьки зможуть користуватися під час занять спортом.

Для українців у віці старше 55 років передбачені так звані медичні чекапи – повні обстеження раз на два роки або частіше.

“Як часто ми дивуємося за кордоном, коли бачимо, що для тисяч людей заняття бігом на вулицях або іншими видами фізичної активності є абсолютно звичним явищем. Пора перебудовувати і свій менталітет. Найцінніший ресурс, який є у кожного з нас, – це здоров’я”, – наголосив заступник голови ОП.

Нагадаємо, найближчим часом планується створити активні парки в усіх 67 громадах Запорізької області. Соціальний проєкт передбачає нові форми залучення різних груп населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/jak-zbilshuvatimut-trivalist-zhittja-ukrainciv/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jak-zbilshuvatimut-trivalist-zhittja-ukrainciv

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top