На Запоріжжі перевірили шкільні їдальні: які порушення зафіксували?

Недотримання технологічного процесу при приготуванні страв, не додержання двотижневого перспективного меню, невпорядковане зберігання харчових продуктів, відсутність добових проб, або умов їх зберігання.
Такі порушення у закладах освіти Запорізької області зафіксували фахівці Держпродспоживслужби в області. Цьогоріч спеціалісти здійснили 87 перевірок, зокрема, на відповідність вимогам нового Санітарного регламенту. Про це у коментарі кореспондентам Суспільного Запоріжжя повідомив начальник головного управління держпродспоживслужби в Запорізькій області Тимофій Вагіс.
Вже з вересня школярі харчуватимуться по-новому, адже у шкільних їдальнях забороняються харчові продукти, які містять надмірну кількість цукру та солі.
Фрукти та ягоди мають подавати без додавання цукру та підсолоджувачів. Також у закладах освіти повинні організувати умови для забезпечення харчування учнів з особливими дієтичними потребами, зокрема, з непереносимістю глютену та лактози – зазначено у Санітарному регламенті.

Також читайте: На Запоріжжі рятувальники знешкодили близько 30 гранат

Источник: https://forpost.media/novosti/na-zaporizhzhi-pereviryly-shkilni-idalni-iaki-porushennia-zafiksuvaly.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top