Зменшення викидів парникових газів в Україні: “Метінвест” запланованував перехід на нові стандарти металургії

Перші конкретні кроки вже зроблені — це зменшення кількості сировини та енергії для виробництва металу на діючих потужностях.

Втім, невдовзі запланований перехід на нові стандарти металургії. На форумі Метінвест підписав меморандуми про співпрацю з провідними компаніями, що працюють у сфері новітніх металургійних технологій . Це австрійська K1-MET, та британська Primetals Technologies.

“В основному ці меморандуми націлені на RnD завдання з точки зору водневої металургії, з точки зору саме поновлюваних джерел енергії для виробництва сталі і зниження загального вуглецевого сліду при виробництві сталі. Це дає нам можливості розвитку нової сталеплавильної металургії з прямовідновленого заліза. Більш того, завдяки тому ж потенціалу відновлюваних джерел енергії та особливо – вітроенергетиці, дозволяє взагалі рушити в бік виробництва сталі на відновлюваній енергетиці”, – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/metinvest-zaplanovanuvav-perehid-na-novi-standarti-metalurgii/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=metinvest-zaplanovanuvav-perehid-na-novi-standarti-metalurgii

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top